KİLİS'in karşısındaki Suriye'nin Azez İlçesi'nin Türkiye sınırındaki köylerinde IŞİD ile muhaliflerin oluşturduğu Fetih Ordusu arasında şiddetli çatışmalar bugün de devam etti.

Kilis'in Yavuzlu Köyü karşısındaki Suriye'nin Düden, Kara Mezra Bıgıddın ile Kara Köprülü Köyü'nde IŞİD ile muhalif grupların bir araya gelerek kurduğu Fetih Ordusu arasında son günlerde görülen çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor. Sınıra yakın noktada süren IŞİD ile muhalifler arasındaki çatışmalar sırasında ateşlenen silah ve havanların sesi Türkiye tarafından da duyuluyor. Sık sık patlamaların meydana geldiği bölgelerden yükselen dumanlar Türkiye tarafından çıplak gözle görülürken, sınır hattında güvenlik güçleri zırhlı araçlarla yoğun önlem aldı. 

SINIR KARAKOLUNA AÇILAN TACİZ ATEŞİNE MİSLİYLE KARŞILIK VERİLDİ

Öte yandan IŞİD militanlarının denetimindeki Bıgıddın Köyü'nden Kilis'in Yavuzlu Köyü yakınlarındaki Şehit Mehmet Sınır Karakolu'na taciz ateşi açıldı. Bunun üzerine angajman kuralları kapsamında, askerler taciz ateşinin açıldığı bölgeye obüs ve ağır silahlarla karşılık verdi. 

RUS UÇAKLARI KÖYÜ VURDU, 6 YARALI KİLİS'E GETİRİLDİ

İdiaya göre Rus savaş uçakları Türkiye sınırına 17 kilometre uzaklıktaki Hameyin Köyü'ne saldırı düzenledi. Hava bombardımanında yaralanan 6 Suriyeli, yakınları tarafından tedavi için Kilis Devlet Hastanesi'ne getirildi.