Silvan İlçesinde terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) mensuplarının kazdığı hendeklerin kapatılması ve oluşturdukları barikatların kaldırılması için başlatılan operasyon kapsamında Konak, Mescit ve Tekel Mahallelerinde uygulanmaya konulan sokağa çıkma yasağı bugün 9'uncu gününe girdi. Sabahın erken saatlerinde 3 mahalleye yönelik büyük bir operasyon başlatıldı.

Askerlerin tanklar ile katıldığı ve havadan helikopter desteğinde gerçekleştirilen operasyonda, zaman zaman çatışma ve patlama seslerinin geldiği belirtildi. Çatışmaların olduğu bölgelere ambulanslar sevk edilirken, ilçede özellikle operasyonun yapıldığı 3 mahallenin çevresindeki yüksek yerlere tankların konuşlandırıldığı gözlendi.

1 TEĞMEN ŞEHİT OLDU, 1 ASKER YARALI

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 1 teğmen şehit oldu, 1 asker yaralandı. 

5 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
 
Diyarbakır Valiliği, Silvan İlçesi’nde PKK’lılara düzenlenen operasyonlarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 1 askerin şehit olduğunu 5 PKK’lının da öldürüldüğünü ifade edildi. Açıklamada, ilçede halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, halkın her türlü terör eylemlerinden korunması, güvenliği sağlanması amacıyla ilgili mevzuat kapsamında her türlü önlemin alındığı belirtilerek, şöyle denildi:
 
"Son dönemde bölgede meydana gelen gelişmeler kapsamında, Silvan ilçe merkezinde faaliyet yürüten, yol kesme ve barikat kurmak suretiyle, vatandaşların günlük yaşam ve sosyal hayatını etkileyen eylem ve olayları gerçekleştiren terör örgütü PKK mensuplarını yakalamak, sokak aralarına açılmış hendek ve barikatları kaldırmak ve tuzaklanan mayın, el yapımı patlayıcıları bularak etkisiz hale getirmek maksadıyla Silvan İlçe merkezinde 3 mahallede operasyon icra edildi."