10 yıllık polis Sabri Altınbaş'ın şehit olduğu haberi üzerine memleketi Düzce'nin Kaynaşlı İlçesi Darıyeri Yörükler Köyü'ndeki baba ocağı Türk bayraklarıyla süslendi. Gençler ve zabıta ekipleri, köyün girişinde yol kenarlarını da bayraklarla donattı. Taziye çadırı kurulan evin önünde gece boyunca dualar okundu. Şehidin işçi emeklisi babası Zeki Altınbaş, taziyeleri kabul ederken gözyaşı döktü. Oğlunun 10 yıllık polis olduğunu belirten Zeki Altınbaş, şöyle konuştu: "Diyecek bir şey yok. Allah'ın bize takdiri. Vatan sağ olsun, ne diyelim. 4-5 aydır Şırnak'ta görevliydi. Mudurnu'da görevliydi, oradan Şırnak'a tayini çıktı. Hemen hemen her gün görüşüyorduk. O aramasa bile ben onu her gün arıyordum. Ama dün şehit düştüğü gün görüşemedik. Şırnak'ın tehlikeli olduğu ile alakalı hiçbir paylaşımda bulunmadı bizlerle. Tam tersine, 'Baba merak etme, biz iyiyiz' diyordu. 'Sizin tahmin ettiğiniz gibi değil. Olacaksa her yerde olur' diyordu. Ama şehit oldu. Yapacak bir şey yok."
1.5 yıllık evli Sabri Altınbaş'ın, Abant İzzet Baysal Üniversitesi BESYO Antrenörlük Bölümü'nü 2005'te bitirdikten sonra alanında iş bulamayınca polisliğe başvurduğu öğrenildi.

ŞEHİDİN OĞLUYLA OYUN OYNARKEN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI
Bu arada, şehit Sabri Altınbaş'ın oğluyla oyun oynarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı.

CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ
Şehit polis Sabri Altınbaş'ın cenazesi uçakla İzmit Cengiz Topel Havaalanı'na, oradan da karayolu ile memleketi Düzce'nin Kaynaşlı İlçesi Darıyeri Yörükler Köyü'ne getirildi. Köy meydanında düzenlenen cenaze törenine, Düzce Valisi Ali Fidan, Bolu Valisi Aydın Baruş, İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir, şehidin yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Ayakta güçlükle duran şehidin babası Zeki Altınbaş, taziyeleri kabul ederken gözyaşlarını tutamadı.

Şehit Sabri Altınbaş'ın halası Makbule Kocaman, "Yavrum benim" diyerek tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Uzun süre tabutun başından ayrılmayan Makbule Kocaman'ı polisler teskin etti. Şehidin ev kadını eşi Sevcan Altınbaş da tabutun başında gözyaşı döktü. Düzce Müftüsü Selami Emen'in cenaze namazını kıldırmasının ardından Sabri Altınbaş'ın cenazesi köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.