Silopi’de PKK’lılar tarafından devriye görevinde bulunan zırhlı polis aracına roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 3 polis şehit oldu. Şehitlerden Hasan Aslan’ın Gaziantep’in Yeditepe Mahallesi’ndeki baba ocağına acı haberi, emniyet yetkilileri verdi. Terörle Mücadele Şubesi’nde görevli 2 çocuk babası olan şehit Hasan Aslan’ın baba ocağının bulunduğu sokak, sabah erken saatlerde Türk bayraklarıyla donatıldı. 

ŞEHİDİN BABASI: BU VATAN HEPİMİZİN

6 yıllık polis memuru olan ve son 2 yıldır Silopi’de görev yapan şehit Aslan’ın babası Mehmet Aslan, kendisinin de Kürt olduğunu söyledi. Vatanını çok sevdiğini ve Kürt asıllı olmasına rağmen milliyetçi bir insan olduğunu söyleyen baba Mehmet Aslan, şunları söyledi:

“Vatanımızın birlik ve beraberliği olsun. Türk milletinin kardeş olarak hep birlikte yaşamasını istiyorum. Bu vatan hepimizin vatanı; Kürdü ile Türkü ile Lazı ile Çerkezi ile Arap’ı ile Acemi ile hepimizin vatanı. Ben de Kürdüm. Kürt asıllıyım ama milliyetçi bir insanım. Bu vatanı çok seviyorum. Bu vatanımda birlik ve beraberlik istiyorum. Bu vatana hizmet edenden Allah razı olsun. Bu vatana ihanet edenin Allah müstahakını versin. Ezanın yüzü suyu hürmetine, Allah vatanımıza birlik, beraberli, dirlik versin. Tüm insanları kardeşçe yaşamayı nasip etsin. Biz burada bin yıldan beri beraber yaşadık. Bin yılda ebediyen beraber yaşayacağız. Hiç kimse bizi bölemeyecek. Hiç kimse bunu başaramayacak. Tek bayrak, tek millet, tek din, tek dil olarak yaşayacağız. Bunun için ne gerekirse yapacağız. Ölmek gerekirse öleceğiz. Vatanımızın birliğini ve dirliğini istiyoruz. Büyüklerimize sesleniyoruz; bu asayişi berkemal etsinler, kardeş olarak bin yıldan beri yaşadığımız gibi ondan sonra yaşamayı yüce rabbim nasip etsin.”

“ALLAH’A EMANET OL OĞLUM DEDİM”

Şehit oğluyla en son 2 gün önce konuştuğunu söyleyen baba Mehmet Aslan, oğluyla yaptığı son konuşmasını şöyle anlattı:

“2 gün önce akşam konuştuk. İyi olduğunu ve göreve gideceğini söyledi. Bu hafta boyunca gece çalışacağını söyledi. Bende Allah’a emanet ol oğlum dedim. Allah hepinize yardım etsin dedim. Kötüye fırsat vermesin dedim.”

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit düşen 34 yaşındaki polis memuru Hasan Aslan, memleketi Gaziantep'te gözyaşları arasında toprağa verildi.

Gaziantep Havalimanı’ndan şehit Aslan’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, ikindi vakti tören için Bahaddin Nakıpoğlu Cami’ne getirildi. Burada düzenlenen törene Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, milletvekilleri, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı. 

Eşinin cenazesinde güçlükle ayakta duran Selvi Aslan’ı polisler teselli ederken, çocukları Berfin ve Baran da tören boyunca gözyaşı döktü. Şehidin babası Mehmet Aslan’ın da güçlükle ayakta durduğu törende, Aslan’ın yakınları gözyaşlarına boğuldu. Camide kılınan cenaze namazının ardından şehit Hasan Aslan’ın cenazesi Asri Mezarlık’taki şehitliğe defnedildi.