Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK yandaşları tarafından güvenlik güçlerinin ara sokaklara geçişini engellemek için bazı sokaklara açılan hendekleri kapatmak isteyen polis ekiplerine düzenlenen silahlı saldırı sonrası çatışma çıktı. Çatışmada 3 kişi öldürüldü, 1 polis ağır yaralandı.

BUNLAR MI SİVİL

Bir dönem PKK ile devlet görevlileri arasındaki görüşmelere aracılık eden ve Balıkçı lakabıyla anılan İlhami Işık, PKK'nın şehir yapılanması YDG-H'lilerin sivil hareket etmediklerini, tam tersine silahlı bir örgüt olduğunu ispatlayan fotoğrafları paylaştı.

SOSYAL MEDYA'DA SİVİLLERE SALDIRI HABERİ

Polise silahlı saldırıda bulunan ve ortalığı savaş alanına çeviren teröristler sosyal medyada kısa sürede Silopi'de katliam var yalanını uydurdu. 3 kişinin öldüğü 20 kişinin yaralandığı ve evlerin ateşe verildiğini yazdılar. Oysa ki teröristlerin attığı molotoflar trafoya isabet etmiş ve şehri elektriksiz bırakmıştı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Şırnak Valiliği, Silopi İlçesi'nde meydana gelen olaylarda 3 kişinin öldüğünü, biri ağır 2 polis ile birlikte toplam 7 kişinin yaralandığını açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:

"07.08.2015 günü saat 05.30'da Silopi ilçemizde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini ve kamu düzenini bozmaya yönelik olarak EYP (el yapımı patlayıcı) ve mayın düzenekle barikat kuran, hendek kazan ve güvenlik kuvvetlerimize karşı roket, EYP, mayın ve uzun menzilli silahlarla saldırıda bulunan bölücü terör örgütü mensuplarına karşı yapılan operasyonda biri ağır olmak üzere 2 polis memuru yaralanmış, çatışma esnasında 3 şahıs ölmüş, 5 kişi de çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Bölücü terör örgütü mensupları olay yeri ve çevresinde lastik yakma ve benzeri olaylara devam etmekte olup, güvenlik kuvvetlerimizce vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine yönelik tedbirler alınmaya ve gerekli müdahale ve operasyonlara devam edilmektedir."

Bu arada ölenlerden ikisinin 17 yaşındaki Mehmet Hıdır Tanboğa ile 58 yaşındaki Hamdin Ulaş olduğu öğrenildi. Yaralılardan 5'nin Şırnak Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı ve durumlarının iyi olduğu  belirtilirken, yaralı polislerin kaldırıldığı hastane konusunda bilgi verilmedi.