Serdar D'nin gözaltına alınmasının ardından adliye önünde avukatıyla birlikte açıklama yapan Kübra Yılmaz, "Ben defalarca kendisi hakkında şikayette bulundum. Jandarmaya da bu nedenle şikayette bulundum ama sonuç alamadım. İnternette yayınlamak zorunda kaldım. Buna rağmen yine gelmeye devam etti. Dün gece ve bu sabahta evime geldi. Koruma talep etmeme rağmen yine geldi. Bugün sabahta evimin köşesinde jandarma tarafından yakalandı" dedi. Kübra Yılmaz, kendisini yalnız bırakmayan ve sesini duyan herkese teşekkür etti.

BU SON OLSUN
Çağdaş Hukukçular Derneği Alanya Şube Başkanı Avukat Canel Durak ise," Kübra'nın başına gelenleri, uğradığı şiddeti Çağdaş Hukukçular Derneği Alanya Şubesi'nin sayfasına gelen mesajla öğrendiklerini belirterek Kadın Hakları Kurumu'na durumu ileterek bugün itibariyle hem Kadın Hakları Kurumu'ndaki meslektaşları, hem de Çağdaş Hukukçular Derneği olarak Kübra Yılmaz'ın evine gittiklerini söyledi. Evde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nden görevliler ile karşılaştıklarını anlatan Durak " Kübra güçlü bir kadın bunu gördük. Ülkemizde kadına şiddet her geçen gün maalesef olağan hale gelmekte. Ama bir yandan Kübra'nın susmamasına, başına gelenleri paylaşmasına ve sesini duyurmasına çok sevindik. Ve bugün bir kez daha gördük ki susmadığı ve boyun eğmediği zaman şiddete uğrayan kadın bu şekilde dik durunca sesi karşılık ve yankı buluyor." dedi.

Adliyeye gelirken, Kübra Yılmaz'a alt sokakta defalarca tacizde bulunan şiddet uygulayan, hakarette bulunan tehdit eden saldırganı bir aracın içerisinde gördüklerini hatırlatan Durak " Hemen evinin önündeki yoldu. Ve biz Kübra'nın hayati tehlikem var diyerek internet sayfasından yayınladığı o iddiaların ne kadar gerçek olduğunu öğrendik. Saldırgan orada bekliyordu ve ciddiyeti fark edip Kübra'nın yardımına koşmasaydık belki daha ağır sonuçları olacaktı. Zanlı şu an jandarma tarafından gözaltın alındı. Başka suçlar da işlemiş. Denetimli serbestlik hükümleri uygulanıyor. Kendisinin Kübra'ya işlediği bir çok suç girişimi var. Tutuklanmasını talep ettik. Savcılık görüntüleri ve jandarmanın şikayetlerini inceliyor. Bizde savcılığın kararını bekliyoruz. Umarız tutuklama yolunda bir karar verilir ve Kübra'nın bu şekilde yaşama süreci son bulur. Bunun bugün sona erdiği gün olmasını ümit ediyoruz. Kübra'nın bundan sonraki hayatını daha huzurlu refah içinde mutlu olarak geçirmesi için ona yardımcı olduk. Umarım bu yaşanan kadına şiddet olayı son olur" dedi.