Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanık A.Ö. ile avukatı hazır bulundu. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun davaya katılma talebi reddedildi. Mahkemede suçlamaları kabul etmeyen tutuksuz sanık A.Ö., "Twitterdaki paylaşımlar bana ait değildir. İnstagramda serrojivan lakap benimdir. Orada paylaşımlarımda ’alçaksınız’ diye PKK’ya yazdım. Güneydoğu’da çocuklara yapılan zulüm nedeniyle PKK’nın tutumundan vazgeçmesi gerektiği ile ilgili paylaşımlardı. Sosyal medyadan yasadışı örgüt ile ilgili hiçbir paylaşım yapmadım. Suçlamaları asla kabul etmiyorum" diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında sanığın 27 Aralık 2015’te HDP’nin yaptığı eyleme katıldığı ve PKK/KCK’ya yapılan operasyonlara karşı sloganlar attığı ve sosyal medyadan terör örgütü ile ilgili paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanığa ’terör örgütü propagandası yapma’ suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığın sabıkasız olması nedeniyle bu cezayı 5 yıl erteleyerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Sanık 5 yıl içerisinde başka bir suç işlemezse verilen 1 yıl 3 ay hapis cezası kalkacak.