Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL,() BALYOZ ve Ergenekon tutuklularının yakınları tarafından düzenlenen Sessiz Çığlık eyleminde, "Bir an önce gasp edilen özgürlüklerin iade edilmesini bekliyoruz" denildi.
Beşiktaş Meydanı’nda 13.00’te başlayan eylemde, 'Hukuk ve adalet için yürekten bir ışık. Sessiz Çığlık' ve 'Yurtsever subaylara özgürlük' yazılı pankartlar açıldı.
Platform adına basın açıklamasını okuyan Nurgün Özelçi:
"Esaretimizin 1133’üncü günü, 79’uncu kez bir aradayız. Bir valiz dolusu iftira ve birkaç sahte CD ile Türkiye’nin bugünlerini dizayn edenler. İftiraları artık deşifre oldu. Devletimizin hala güvenilir kurumları olduğuna, anayasa mahkemesinde hak ve hukuka saygılı hakimlerin görev yaptığına inanmak istiyoruz. Buradan Anayasa Mahkemesi’ni göreve davet ediyoruz. Bunu aynı zamanda aydınlık günlerin başlangıcı olarak görüyoruz" dedi.
Emekli Tuğamiral Türker Ertürk de konuşmasında:
"Bugün ülkemiz işgal altındadır. Eğer işgal altında olmasaydı, bu kahramanlar içeride olur muydu. Kahrolsun bu işgal. Bugün iktidar sahipleri işgalcilerle işbirliği içindedirler. Bakın çok yakın zamanda, Dışişleri Bakanlığı’nda yapılan toplantının tapelerini duydunuz, işittiniz, haber aldınız. Ne diyorsunuz. Bu topraklar bugüne bu kadar düzeysiz, bu kadar düşmanca bir ilişkiye sözkonusu olmuş muydu?" dedi.
MÖ (TT) (FOTOĞRAFLI)