Terör örgütü PKK’ya tepki gösterirken kullandığı bir ifade gerekçe gösterilerek Arel Üniversitesi’ndeki Öğretim Üyeliği görevine son verilen Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk, “Şehitler karşısında ‘oh olsun’ diye yazsaydım kimse tepki göstermezdi. Kendi ülkemde gurbet yaşıyorum” dedi.

"ŞEHİTLERE OH OLSUN DESEM TEPKİ GÖRMEZDİM"

Dün Arel’de yaşanan bir olay üniversitelerimizin durumunu açıkça gözler önüne serdi. Değişik bölücü propagandalara “burada özgürlük var” denilerek sahip çıkılan Arel Üniversitesi’nde, PKK terörüne karşı sert bir mesajla tepkisini ortaya koyan bir profesör kapı dışarı edildi.Bölücü terör örgütü PKK’nın alçak eylemlerine tepki gösterirken kullandığı bir ifade gerekçe gösterilerek, Arel Üniversitesi’ndeki Öğretim Üyeliği görevine son verilen Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk, kahredici şu sitemde bulundu: “Şehitler karşısında ‘oh olsun’ diye yazsaydım kimse tepki göstermezdi. Kendi ülkemde gurbet yaşıyorum.” 

MALUM KESİMLER HEDEFE OTURTTU

Prof. Şentürk, Pazartesi günü ardı ardına gelen şehit haberleri karşısında terör örgütüne tepki gösterirken “Her şehide karşılık, bir HDP’li vekil indirilmeli” şeklinde bir mesaj paylaşmıştı.Vahdet’e konuşan Prof. Şentürk, peşpeşe gelen şehit haberleri karşısında duygularına hakim olamayarak, sosyal medya adresinden o mesajı paylaştığını, bunun üzerine değişik kesimlerce hedefe oturtulduğunu, üniversite yönetiminin de baskılara dayanamayarak, kendisiyle yollarını ayırdığını açıkladı. 

REKTÖR ODASINA ÇAĞIRDI 

“Hergün şehit haberi geliyor. Sultanbeyli’deki saldırıdan çok etkilendim, gücüme gitti ve sosyal medyada o mesajı paylaştım” diyen Prof. Şentürk, bunun üzerine PKK sempatizanlarının üniversite yönetimine baskı yaptığını anlattı. Şentürk “Rektör bey de sabah odasına beni çağırdı. Bu şartlarda çalışamayacaklarını söyledi. Rektör bey çok kibar hakikaten beyefendi bir insandır. Ama demek ki üniversite içerisindeki malum yapı çok bastırmış” diye konuştu.

YÜZDE 10 YÜZDE 90'I BASTIRIYOR

Prof. Şentürk, ülkemizde yüzde 10’un yüzde 90’ı bastırdığını vurgulayarak, şu çarpıcı ifadeleri kullandı: “Yüzde 90’ın sesi çıkmıyor, susuyor, tepki göstermiyor. Her gün sosyal medyada görüyoruz. Şehit haberlerinden sonra yüzlerce ‘oh olsun! Daha çok polis ve asker ölsün’ gibi mesajlar yayınlanıyor. Eğer ben de ‘oh olsun şehit sayısı daha fazla olsun’ diye mesaj atsaydım. Kimse bana bir şey demezdi. Ama terör örgütü aleyhine mesaj attım diye görev yaptığım üniversitemle yollarımı ayırdılar. İşime son verildi. Kendi ülkemde gurbet yaşıyorum. Zoruma gidiyor. Öz yurdumuzu maalesef bu hale getirdiler. Azınlık çoğunluğu susturur oldu.”