14 ay sonra ilk kez objektiflere yansıyan Selahattin Demirtaş zayıflamış görünüyordu. Beyaz bir gömlek giyen Selahattin Demirtaş duruşma salonunda gördüğü tanıdıklara el sallayarak selam verdi.Selahattin Demirtaş'ın son hali! 14 ay sonra ilk kez eşi de...
Selahattin Demirtaş 5 Kasım 2016 tarihinde tutuklanmıştı. Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan 434 gündür tutuklu olan Demirtaş daha önce duruşmalara çıkmayı reddetmişti.
DEMİRTAŞ'IN EŞİ DE SALONDA : Duruşmayı izlemeye gelenler arasında Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, da vardı. Duruşmada Demirtaş sık sık eşine atıf yaptı.
ADRESİ EŞİM BİLİR : Demirtaş kimlik tespiti sırasında ev adresini ezbere bilmediğini söyledi ve “Eşim burda o bilir” dedi. Salonda gülüşmeler oldu. Cep telefonunu sorulduğunda, “Dışarıda kaldı” diye cevap verdi.
CEKETİNİ ÇIKARINCA... : Selahattin Demirtaş duruşmada bir ara ceketini çıkardı. İçinden çıkan yeleğe izleyicilerden ‘vay yakışmış başkanım’ esprileri yapılınca Demirtaş gülerek eşini gösterdi ‘başkanımın seçimidir’ dedi.
Selahattin Demirtaş'ın 14 ay sonra ilk kez çıktığı duruşma beklenenden çok kısa sürdü. Dokunulmazlığının usülsüz kaldırıldığını söyleyen Demirtaş, Anayasa Mahkemesi'nin kararı incelemesini istedi.


Demirtaş'ın bu talebi kayıtlara geçerken mahkeme heyeti onun bir dahaki duruşmaya getirilmesine karar vererek davayı erteledi. Demirtaş'ın sonraki duruşması 17 Mayıs'ta görülecek.