Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü, il merkezi ve ilçelerde bölücü terör örgütüne yönelik son dönemde gerçekleştirdiği planlı operasyonlar sonucunda Diyarbakır’ı yok etmeye yetecek kadar bomba yakaladı.

Diyarbakır Valiliği açıklamasında, "20 Temmuz 2015 - 13 Ağustos 2015 tarihleri arasında meydana gelen toplumsal olaylar sırasında kamu kurum ve kuruluşlarına, emniyet hizmet binalarına, zırhlı ve ekip otolarına molotof bombalı, el yapımı patlayıcılı, havai fişekli, kısa ve uzun namlulu silahlı, taşlı ve benzeri saldırılarda bulunan ve yol kapama eylemini gerçekleştiren, halkın huzur ve güvenliğini bozan bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik planlı operasyonlar gerçekleştirildi" denildi.

İŞTE ELE GEÇİRİLENLER

Açıklamaya göre, il genelinde yapılan çalışmalar kapsamında; 4 adet Kalaşnikof, 53 adet tabanca, 26 adet af tüfeği, 9 adet kurusıkı tabanca, 59 adet şarjör ve bin 99 adet fişek, 102 adet EYP ( El Yapımı Bomba), 197 adet Molotof bombası, 166 adet havai fişek, 160 adet torpil, 86 adet dijital malzeme, bomba yapımında kullanılan 100 kilogram kimyasal madde ele geçirildi.

348 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

59 yaşı küçük şahıs olmak üzere toplamda 348 şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslardan 5'i yaşı küçük toplamda 88 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"VATANDAŞLARIMIZIN GÜVENLİĞİ İÇİN OPERASYONLARA DEVAM"

Yakalanan diğer şahıslar hakkında adli sürecin devam ettiğini belirten Valilik, "Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın güvenliği için terör örgütünün eylemlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalar aralıksız ve kararlı bir biçimde devam edecektir" açıklamasında bulundu.