ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 5 yıl önce beden eğitimi öğretmeni Şahin Şimşek tarafından yumruklu saldırıya uğradığı ve burnunun kırıldığı, Kayseri’deki Garnizon Şehitliği’ni ziyaret etti.

Kayseri’deki kamu kurum ve kuruluşları ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla bayramlaşmaya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a, Vali Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Kemal Tekden, Havva Talay Çalış, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Halil Uysal, askeri personel ve beraberindekiler eşlik etti. İlk olarak Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz ziyaret edildi. burada çözüm sürecinin iyi bir noktaya ulaşacağına inandığını belirten Bakan Yıldız, şöyle konuştu:

“Ben bu bayramın da, özellikle Türkiye’deki akan kanın durmasıyla alakalı, yürüttüğümüz çözüm süreciyle alakalı inşallah iyi bir noktaya gelineceğine inanıyorum. Farklı fikirde olanlar var ama ülkenin birlik ve bütünlüğü söz konusu olunca, farklı fikirler bir kenara bırakılır. Bırakmayanlarla alakalı da, tavrımız son derece açık ve nettir. Doğu ve Güneydoğu’da olan, özellikle PKK eylemleriyle alakalı tavrımızın, son derece net ve açık olduğunu söylememiz lazım. Silah bırakma, silahsızlanma, olmazsa olmaz şart. Biz barış dilinin, kucaklaşmanın, tokalaşmanın silahla olmayacağını çok uzun yıllardan beri gördük ve yaşadık. Bunu ağır bedellerini ödedik.”

PKK’nın er ya da geç silah bırakacağını ifade eden Yıldız, bu konuda hoşgörü de bulunma yetkilerinin de olmadığını dile getirdi. Bakan Yıldız, “Onlar bırakacaklar. Er ya da geç bırakacaklar silahlarını. Bizim bu konuda herhangi bir hoş görüde bulunma yetkimiz yok. Ne isteğimiz var. Ne de böyle bir hoşgörü olamaz, mümkün değil. Her zamanki irademizi, tavrımızı, bu manada göstereceğiz. Önemli olan bizim kendi birlik ve beraberliğimiz. PKK’nın bizimle beraber olma ihtimali yok. Önemli olan bizim kendi içimizde birlik ve beraberliğimizin olması. Siyasi partiler söylemlerini, eylemlerini kendi stratejilerini seçim beyannamelerinde sundukları tarzda, sunanlar bunu kamuoyu ile paylaşırlar ama bizi tehdit eden bir unsur olduğunda, diğer partilerde birleşirler. Kendini bunun içinde görmeyenler olur. O da onların problemi olacak ama biz, milli birlik ve beraberliğimizi, her zaman olduğu gibi burada göreceğiz, yaşayacağız” diye konuştu.

Son yıllarda artan Suriyeli mülteci konusunun da altını çizen Bakan Taner Yıldız, şunları söyledi: 

“Zaman zaman Suriye ile ilglii aldığımız eleştirilerin, eğer onlar sınırda kalsa, gözümüzün önünde hiç acımadan öldürüyorlar işte. Yani insanlık hissi olmadan bunu yapıyorlar. Orada hem müslümanlar çarpışıyor hem de müslümanım diyenler çarpışıyorlar. Çok enteresan bir şey. Şimdi biz ona göz yumabilir miyiz? Biz ona kayıtsız kalabilir miyiz? Ülke olarak bunun bize bir bedeli var. Onu biliyoruz ama biz onları sınırda bırakamayız. Zaman zaman zorlandığımız anlar oluyor ama onlara misafirperverliğimizi göstereceğiz.”

5 YIL SONRA GELEN ZİYARET

Buradaki ziyaretin ardından Bakan Yıldız, Emniyet Müdürlüğü Sosyal Tesisleri ve Huzurevi sakinleriyle bayramlaştıktan sonra, 75'inci Yıl İstikbal Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'ndeki çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı. Ardından, 2010 yılında yumruklu saldırıya uğradığı Garnizon Şehitliğini ziyaret etti. Yıldız, burada şehit ailelerine karanfil vererek, onlarla birlikte mezarları dolaşıp, dua etti.

NE OLMUŞTU?

Bakan Taner Yıldız, 19 Nisan 2010 yılında Şırnak'ta jandarmaya ait sivil minibüse yapılan silahlı saldırıda ağır yaralanan, Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) şehit olan Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya'nın Kayseri'deki cenaze törenine katılmıştı. Ardından da Garnizon Şehitliği'nde cenazenin toprağa verilmesinde hazır bulunan Bakan Taner Yıldız, beden eğitimi öğretmeni Şahin Şimşek'in yumruklu saldırısına ugramış ve burnu kırılmıştı


GALATASARAYLI BAKANI DUYGULANDIRAN FENERBAHÇE NOTU

Bakan Yıldız, yumruklu saldırıya uğradığı garnizon şehitliğini ziyareti sırasında Şehit Piyade Uzman Onbaşı Bekir Çakır'ın mezarı başına bırakılmış, kuru boya ile bir çocuk tarafından çizilmiş Fenerbahçe amblemi ve yeni transfer Robin Van Persie'nin adı yazılı notu ilgiyle izledi. 

Notu mezar üzerinden alan Bakan Yıldız, danışmanı Muharrem Ek ile birlikte incelediği not kağıdını daha sonra yerine bıraktı. Bakan Taner Yıldız, etrafta bulunanlara bu notu kimin bıraktığını sordu ama yanıt alamadı. Kendisi Galatasaraylı olan Bakan Yıldız, bu notu yazan çocuğu merak ettiğini söyledi.