Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce bomba yüklü aracın patlatılması sonucu şehit edilen Jandarma UZMAN Çavuş Mehmet Koçak'ın Yozgat'taki baba ocağına ateş düştü.

Eskipazar Mahallesi'nde, şehidin babaevinde kalan Satılmış Koçak'a, kardeşinin şehit edildiği haberi, askeri yetkililer tarafından verildi.

Annesi ve babası vefat eden ve 9 kardeşin dördüncüsü olan Koçak'ın yakınları, acı haberi alınca gözyaşlarını tutamadı.

Şehidin baba ocağına ve evinin bulunduğu sokağa bayraklar asıldı.

Şehidin ağabeyi Koçak da kardeşiyle en son Ramazan Bayramı'nda görüştüğünü ifade ederek, "Bizi aramıştı, 11 aydır oradaydı, Sivas'tan oraya gitmişti. Görevde 20 yıla yaklaşmıştı. Gece 03.00 gibi haber aldık. İki çocuğu var, biri liseye gidiyor. Bir de küçük kızı var. Ne diyelim? Vatan sağ olsun" ifadesini kullandı.


Şehidin eniştesi Abdullah Demir de "Dün akşam telefonla görüştüm. 'Giydiğim tişört 4 gündür üzerime yapıştı, eve gidip, duş alarak üzerimi değişeceğim' dedi. Herhalde akşam tekrar göreve çağırdılar. Daha sonra acı haberi aldık. Vatan sağ olsun" şeklinde konuştu.

Koçak'ın cenazesinin Diyarbakır'da düzenlenecek törenin ardından memleketine getirileceği ve ikindi namazının ardından Yozgat Şehitliği'ne defnedileceği öğrenildi.

BİR ATEŞ DE SALİHLİ'YE DÜŞTÜ

Aynı saldırıda şehit olan Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un Salihli ilçesindeki babaevinde de yas var.

Oğullarının şehit edildiği haberi, Yavuz'un Kabazlı Mahallesi'ndeki anne ve babasına sabah saatlerinde verildi. Şehidin yakınları, ailenin evine taziye ziyaretinde bulunuyor.

Yavuz'un 11 ve 5 yaşlarında 2 çocuk sahibi olduğu öğrenildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Kayacık Mahallesi yol ayırımında dün gece 22.30 sıralarında teröristlerce yakılan ateşe müdahalede bulunmak için olay yerine giden jandarma ekibine düzenlenen bombalı saldırıda 2 askeri personel şehit düşmüş, 4 asker yaralanmıştı.