Türkiye şehitlerini uğurluyor. Hakkari’nin Çukurca Çığlı Üs Bölgesinde terör örgütü PKK’lı teröristler ile girdikleri çatışmada şehadet şerbeti içen kahramanlar memleketlerinde defnedildi. Şehitlerden Uzman Çavuş İbrahim Akarsu’nun Kayseri’deki töreninde anne Türkan Akarsu'nun, “Şerefli yavrum bak şehadet haberini duyan herkes seni uğurlamaya geldi. Hep şehit olacağım diyordun, bak şehit olup muradına erdin kuzum” sözleri yürek dağladı. Ayrıca şehit İbrahim Akarsu’nun babası Ahmet ve kardeşi Yılmaz Akarsu’yu birer yıl arayla kaybettiği öğrenildi.

Şehitlerden Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan'ın cenazesi Uşakta defnedildi. "Oğlumu bana geri verin" diyerek haykıran gözü yaşlı anne Şükran Şahan'ın feryadı ağlattı. Baba Süleyman Şahan ise, "Oğlum gitti bir daha geri gelmeyecek" diyerek, diğer oğlu Murat Şahan'a sarıldı. 

Afyonkarahisarlı Piyade Uzman Çavuş Muammer Arı'nın annesi Havva Arı, şehit oğlunun tabutuna sarılarak, "Kara topraklar soğuktur ben ısıtırım kuzum seni, ne olur beni de gömün yanına. Ben gireyim oraya kurban olurum sana” diyerek ağlaması herkesi duygulandırdı. Cenaze namazı öncesi şehidin eşi Hacer ve kızı Dilara Sude, Muammer Arı için uzun süre gözyaşı döktü. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 2009 yılından bu yana görev yapan Arı, Afyonkarahisar'ın son 10 ayda 8'inci şehidi oldu.

Piyade Astsubay Çavuş Ömer Saadettin Bakır'ın, Gaziantep'in Nizip ilçesindeki cenaze töreninde acılı ailenin yanına gelerek başsağlığı dileyen 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal'ın, "Oğlunuz tam bir kahraman. Komutanlarıyla da görüştüm. O kahraman gibi şehit oldu" demesi üzerine baba Ahmet Bakır ise "Vatan sağ olsun. Allah tüm askerlerimizi korusun" diye karşılık verdi. Vatandaşlar ise şehide ellerindeki Türk bayraklarıyla eşlik ederek terör örgütünü lanetleyen sloganlar attı. Bazı aile fertlerinin tabuta sarılarak gözyaşı döktüğü törenin ardından askerlerin omuzunda cenaze aracına konulan şehidin naaşı, Nizip Şehitliğinde defnedildi. 

Çatışmada şehit olan uzman çavuş Fatih Özdemir, memleketi Niğde'de son yolculuğuna uğurlandı. Helallik alınması sırasında şehidin eşi Nuray, babası Hasan Özdemir ve ağabeyleri ile şehit amcasının üniformasını giyen bir kız çocuğu da gözyaşlarını tutamadı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, 5 ağabeyi tarafından araçtan indirilerek musalla taşına konuldu.
Şehitlerimize veda...