Hakkari Dağlıca'da Tabur Komutanı Yarbay İlker Çelikcan'ın askerlerini kurtarmak için yola atladığı daha sonra zırhlı araca binerek yola devam ederek mayın patlatılarak şehit edildiği öğrenildi.

Hakkari Dağlıca'da yapılan hain saldırıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

15 askerimizle birlikte şehit olan Yarbay İlker Çelikcan'ın büyük bir kahramanlık sergileyerek askerlerini kurtarmak için zırhlı araçtan indiği, daha sonra yola devam ederken bindiği zırhlı aracın mayınla patlıtalarak şehit olduğu öğrenildi.

ASKERLERİNİ BIRAKMADI

Bölgedeki askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre saldırı şöyle gelişti;

Cumartesi günü 3 kobra, 2 ZMA aracı, 2 kirpi aracından oluşan askeri konvoy Dağlıca'dan yola çıkıp Yeşiltaş'a gitti. Geceyi Yeşiltaş'ta geçirdi. Pazar günü Dağlıca'dan tekrar geçen konvoy saat 15:00 sularında yol kenarında mayınlar olabileceğinden şüphelenerek durdu. Araçlar birbirine 3 metre kadar yakınlaştı. En öndeki zırhlı araç, yolun kenarında kablo gibi bir şey gördü. Mayın timinden iki asker, arama tarama yapmak için yola indi. Bu esnada pusu kuran PKK, ateş açarak iki askerimizi şehit etti. Tabur Komutanı Yarbay İlker Çelikcan'ın içinde olduğu zırhlı kobro araç, iki şehidimizi çatışma alanına girerek aldı. Sonra ileri doğru hareket etmeye başladı. Bir süre durdu sonra tekrar hareket etti. Bu arada mayın patlatılarak tabur komutanının içinde olduğu zırhlı araç havaya uçuruldu. İçindeki askerlerimiz şehit oldu.

GELECEĞİ AÇIK, PIRIL PIRIL BİR SUBAYDI

Tabur Komutanı Kurmay Yarbay İlker Çelikcan, 1999'da Kara Harp Okulu'ndan mezun olduktan sonra 'Bordo Bereli' olarak bilinen Özel Kuvvetler'de görev yapmaya başladı. Subay olarak tim komutanlığı yapan Erzurum doğumlu Çelikcan, Özel Kuvvetler'in birçok operasyonuna katılarak başarı gösterdi. Kurmaylık sınavını kazanarak Harp Akademisi'ne giren Çelikcan, bu yıl mezun oldu ve ağustos başında yapılan Yüksek Askeri Şûra'da (YAŞ) yarbaylığa yükseldi. Özel Kuvvetler'den geldiği için Çelikcan, Güneydoğu'daki en riskli bölgelerden birisi olan Dağlıca'ya tabur komutanı olarak gitti.

ERZURUMLU

Yarbay İlker Çelikcan'ın Erzurum'un Olur İlçesi'ne bağlı Köprübaşı Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu, ailesinin ise Bursa'da oturduğu öğrenildi.