Meclisten bu yıl çıkarılan Torba Kanun ile şehit yakınları ve gazilere yeni haklar getiren bir dizi düzenleme yasalaştırılmıştı. Çıkarılan düzenlemeye göre, vazife ve harp malullüğü kapsamındaki TSK mensubu ve güvenlik görevlilerinden hayatını kaybedenlerin yakınlarına iki, malul olanlara bir istihdam hakkı verildi. 
Vazife malullüğü kapsamında bulunan diğer kamu görevlilerine de bir istihdam hakkı sağlandı. Ayrıca, terör mağduru sivil vatandaşlardan hayatını kaybedenlerin yakınlarına veya malul olanlara kamuda bir istihdam hakkı verilmesi öngörüldü. Bu düzenleme çerçevesinde çıkarılacak yönetmelik üzerinde de son rötuşların yapıldığı öğrenildi. 

Şehit düşen veya gazi olan güvenlik görevlilerinin yanı sıra, sivil şehitlerin yakınları veya engelli hale gelenler de yönetmelik çerçevesinde imkandan yararlanacak. 

Devlet Personel Başkanı M. Ali Kumbuzoğlu, konuya ilişkin şu bilgiyi verdi: "Bu kapsamda yaklaşık 35 bin kişi şu anda yaklaşık bir rakamla, İçişleri Bakanlığı kanalıyla bize bildirildikten sonra iki yıl içerisinde bunların atamalarını yapacağız. Kura sistemi ile bunların atamalarını yapacağız." Çıkarılan yasa, vazife ve harp malullüğü kapsamında bugüne kadar faizsiz konut kredisi kullanma hakkı bulunmayan 8 bin 656 kişiye faizsiz konut kredisi edinme hakkı tanımıştı. Vazife malullerinin aylıklarının, derece kademe ilerlemesi yapılarak yükseltilmesi benimsendi. Düzenleme kapsamında; vazife ve harp malullüğü kapsamında ek ödeme alamayan 2 bin 780 kişiye toplam 8 milyon 208 bin TL; eğitim-öğretim yardımı alamayan 2 bin 917 öğrenciye de toplam 4.8 milyon TL'lik ödeme yapılacak.