Törende oğlunun tabutuna sarılıp fotoğrafını öpen annesi Emine Çetinkaya, "Kuzum Mevlüdüm sana doyamadım" diyerek ağıt yakarken, amcası Yılmaz Çetinkaya ise Türk bayrağına sarılı tabutun üzerine tabanca kurşunu bıraktı, almak isteyen askerlere de engel oldu.

Nusaybin'de devam eden operasyonlar kapsamında PKK'lılar tarafından bir binaya dün sabah düzenlenen roketatarlı saldırı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Çetinkaya'nın cenazesi 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından Türk Hava Kuvvetleri'ne ait Türk Yıldızları uçağıyla dün akşam saatlerinde memleketi Kahramanmaraş'a getirildi. Burdan Afşin İlçesi'ne bağlı Tanır Mahallesi'ne götürülen şehidin cenazesi baba evinde helallik alınırken kendi adını taşıyan dedesi Mevlüt Çetinkaya "Oğlum ben senin düğününü beklerken tabutun geldi. Ben de senin yanına geleceğim" diyerek gözyaşı döktü. 

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Çetinkaya için bugün öğle saatlerinde Afşin İlçesi'ne bağlı Tanır Mahallesi'ndeki Merkez Camisi'nin bulunduğu Gaziler Caddesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine şehidin babası Erdoğan, annesi Emine, kardeşleri, yakınları, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Ak Parti Kahramanmaraş milletvekilleri İlker Çitil ile İmran Kılınç, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, Garnizon Komutanı Albay Uzay Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Kuşbaşoğlu, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BABASI ASKER PARKASIYLA KATILDI

Törene asker parkasıyla katılan ve ayakta durmakta güçlük çeken şehit babası Erdoğan Çetinkaya, oğlunun tabutunun başında bir süre dua etti. Şehidin annesi Emine Çetinkaya ve kardeşleri ise tabuta sarılıp gözyaşı döktü.

ANNESİ: SANA DOYMADIM MEVLÜDÜM

Şehit annesi Emine Çetinkaya, askerlere sarılarak tabutun açılması için uzun süre yalvardı. Şehit annesinin isteğine karşılık bir komutan "Açtık mı toparlayamayız" şeklinde yanıt verdi.

Sinir krizi geçirerek "Mevlüdüm seni böyle mi gönderdim kuzum? Oy öpeyim sana doyamam, hiç doyamam sana. Mevlüdüm vallaha doyamam. Sana doymadım Mevlüdüm. Ne olur açın. Mevlüdüm anan öle. Sana doymadım oğlum. Açın da bakayım ne olur. Sana yalvarıyorum. Ne var bir kere göreyim. Kuzum böyle mi gelecektin? Sana böyle mi yapacaktım? Oy abisi bak kardeşin. Oy kaderime bak. Mevlüdüm doymadım kuzum, niye bu kadar tatlı oldun" diyerek tabut başında ağıt yakan şehit annesi Emine Çetinkaya güçlükle sakinleştirildi. 

AMCASI TABUTA KURŞUN BIRAKTI

Şehidin askerlikten emekli Yılmaz Çetinkaya, namaz öncesinde geldiği yeğeninin tabutunun başına 1 tabanca kurşunu bıraktı. Amca Yılmaz Çetinkaya, tabutun üzerindeki kurşunu almak isteyen askerlere engel olarak "Dursun dursun, defin olana kadar dursun. Defin sonrası o mermiyi geri istiyorum. Define kadar dursun" dedi. Bunun üzerine kurşun namaz sonrasına kadar tabutun başında kaldı.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Çetinkaya'nın cenazesi, İl Müftü Vekili Davut Polat öğle vakti tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Çetinkaya ailesinin 2'si kız 4 çocuğundan üçüncü çocuğu ve bekar olan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Çetinkaya'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 1 yıldır görev yaptığı öğrenildi.