Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesindeki evlerinde PKK tarafından şehit edilen polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar için ilk olarak Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve şehit aileleri katıldı. Meslektaşları da şehit polislerin son yolculuğunda yanlarında oldu.

KAHPECE ŞEHİT EDİLDİLER

İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı emniyetteki törende yaptığı konuşmada "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Devletimizin bekası milletimizin birlik ve bütünlüğünü bozmak için defalarca tezgâhlanan kanlı olaylardan biriyle daha karşı karşıyayız. Vatanına hizmet başka gayesi olmayan iki meslektaşımızı kahpece şehit edilmişlerdir.  Bununla neyi amaçladıklarını gayet iyi biliyoruz. Bu örgütlerle mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

DEVLET HAİNLERİN YAKASINA YAPIŞACAK

Törende konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, "Üzüntümüz çok büyük ve çok derin. Ülkemizin can güvenliğini sağlamak için çalışan kardeşlerimiz şehit oldular. Her zaman kendilerinin yanında olacağız. İki şehidimiz Şanlıurfa semalarında anılacak ve hiçbir zaman unutulmayacak. Polislerimizi şehit eden hainlere de buradan sesleniyorum ki devlet yakalarına yapışacaktır. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Yüce milletimize ve kederli ailelerine başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

NE PAHASINA OLURSA OLSUN BİRLİK VE BÜTÜNLÜK SAĞLANACAK

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, "Değerli şehit ailelerimiz, öncelikle iki şehit polis kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Teşkilatımıza ve Ülkemize başsağlığı diliyorum. Türkiye'nin şöyle bir kaderi var. Bu ülkede olmanın bedeli ağır olmuştur. Bu ülkede yaşayanların şehitlikle, gazilikle karşılanmıştır. Bugün de bu gelenek ne yazık ki kader yine karşımızdadır. Bu ülkenin birliği ve bütünlüğü için canlarını veren güvenlik görevlilerimize karşı yapılan cinayet hiçbir ahlak ve insanlık kuralına sığacak bir şey değildir. Yatağında yatarken iki insanı başka bir elim olay nedeniyle şehit etmenin karşılığı olamaz. Hiçbir olaya kazanım sağlayamaz. Kimseyi korkutamazsınız. Bu ülkenin birliği ve bütünlüğü ne pahasına olursa olsun sağlanacaktır. Ordumuz, askerimiz güvenlik görevlilerimiz kayıplar verecektir. Şehitlik Peygamberlikten sonra  en yüksek makamdır. Bayrakları bayrak yapan üstlerindeki kandır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

TÖRENİN ARDINDAN ŞEHİTLER MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Şehit polislerin naaşları törenin ardından memleketlerine gönderildi. Feyyaz Yumuşak Kırşehir'de, Okan Acar ise Niğde'de toprağa verilecek...