Tunceli’de kızı ile birlikte seyahat ederken yol kesen teröristlerce şehit edilen özel harekat polisi Kadir Özkara'nın kızını istemeye gelecekleri için görev yaptığı Ağrı'dan memleketi Adana'ya gelmek için yola öğrenildi. Şehidin yakını, “Kızını kurtarmış rahmetli. Kızının üzerine yatmış ve siper olmuş. Arkadan kalleşçe vurmuşlar rahmetliyi” dedi.

Adana’nın Feke ilçesi nüfusuna kayıtlı özel harekat polisi Kadir Özkara'nın, baba ocağı olan Adana’nın Kozan ilçesindeki baba evine dev Türk bayrağı asıldı. Şehit Kadir Özkara’nın babasının evine gelen polis ve zabıta görevlileri acı haberi şehidin yakınlarına bildirdiler. 

Şehidin halasının oğlu İlhami Gümüş, “Tunceli Erzincan karayolu Pülümür ilçesi yakınlarında kalleşçe pusu kurmuşlar. Kızını kurtarmış rahmetli. Kızının üzerine yatmış ve siper olmuş. Arkadan kalleşçe vurmuşlar rahmetliyi. Cenazesi Adana’ya gidecek. Ailesinden annesi ve babası rahmetli oldu. Burada ağabeyi emekli cezaevi müdürü Yahya Özkara var. Ona da bilgi verildi. Şu anda yayladaymış onlara da bilgi verildi ve yoldalar geliyorlar” dedi.

Şehit Kadir Özkara’nın ağabeyi Yahya Özkara, “Kardeşim kötü çocuk değildi, namazında niyazında bir insandı. Rahmetlinin kızını istemeye geleceklermiş. Onun için memleketine geliyordu" diye konuştu.
Şehit Polis memuru Kadir Özkara’nın evli ve biri erkek 3 çocuğu olduğu oğlunun ise astsubay olarak görev yaptığı öğrenildi.