Salim Sarpkaya, "Telefonla konuşuyorduk. O anda silah seslerini duydum ve arkasından ses kesildi" dedi.

34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı'nda görevli Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya, bankadaki işlemleri için sivil kıyafetle birliğinden çıktı. Ziya Sarpkaya bankanın önünde bir teröristin saldırısı sonucu şehit oldu. Ziya Sarpkaya'nın şehit haberinin gelmesi memleketi Göynük'te büyük üzüntü yarattı.

Ziya Sarpkaya'nın Göynük'ün Yenice Mahallesi'nde bulunan baba ocağına Türk bayrağı asıldı. Şehit haberini alan yakınları da taziye için Sarpkaya'nın ailesinin yaşadığı eve akın etti. Genç uzman çavuşun şehit haberini alan yakınları gözyaşlarına boğuldu. İlçede bulunan binalar Türk bayraklarıyla donatıldı. Bolu İl Jandarma Komutanı Albay Türker Yılmaz, Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, Sarpkaya ailesinin evine gelerek baş sağlığı dileğinde bulundu.
Ziya Sarpkaya'nın babası Salim Sarpkaya oğlunun saldırıya uğradığı anda telefonda silah seslerini duyduğunu söyleyerek, "Telefonla konuşuyorduk konuşma sırasında bankamatiğin önünde olduğunu söyledi. O anda silah seslerini duydum ve arkasından ses kesildi. Daha sonra internette Şemdinli haberini gördüm. Mayıs ayında ziyaretimize gelmişti. Bu ay yine izne gelecekti, uçak biletini de almıştı" dedi.