Şırnak’ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen roketatarlı saldırıda şehit düşen Astsubay Kıdemli Çavuş Abdulkadir Öner, memleketi Adıyaman’ın Besni ilçesi Geçitli köyünde toprağa verildi.
Askeri uçakla Adıyaman Havaalanı’na getirilen şehidin cenazesi daha sonra memleketi Besni’nin Geçitli köyüne getirildi. Son kez baba ocağına getirilen Astsubay Kıdemli Çavuş Abdulkadir Öner’in babaocağında gözyaşı sel oldu aktı.
TABUTA SARILARAK TÜRKÇE VE KÜRTÇE AĞITLAR YAKTILAR
Türkçe ve Kürtçe ağıtların yakıldığı baba ocağında, şehidin yakınlarından sinir krizi geçirenler oldu. İlk olarak baba ocağına getirilen şehidin naaşı burada yakınlarına son kez gösterilmek istendi. Ancak yaşanan izdiham ve sinir krizleri nedeniyle cenaze aracı tören alanına hareket etti. Köyde boş bir alanda gerçekleştirilen törende gözyaşı sel oldu. Törene katılan vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar eşliğinde terör örgütüne lanet okudu. Şehidin tabutuna sarılan şehit yakınları Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yaktı. Yakınları “O hainleri sevindirmeyeceğiz. Vatanımızı böldürmeyeceğiz” diye haykırdı. Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından Yarbay Gurbet Keskin konuşma yaparak, “Kahraman silah arkadaşımızı şehit hainler bilmelidirler ki bizler aziz milletimizin desteğiyle bu bölücü hainlere gereken dersi mutlaka vereceğiz” ifadelerini kullandı.
İkindi namazı sonrasında Adıyaman Müftüsü Yardımcısı Mustafa Altun’un cenaze namazını kıldırmasının ardından köy mezarlığında toprağa verildi. 2014 yılı Ekim ayında evlenen Astsubay Kıdemli Çavuş Abdulkadir Öner’in, 4 aylık Muhammed adında bir bebeği ve eşi Gülşah ile birlikte kaldığı Cizre'de 3 yıldan beri görev yaptığı öğrenildi. Törene, TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, Salih Fırat, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve çok sayıda kişi katıldı.