Beytüşşebap’ta terör örgütü PKK mensuplarınca dün gece saat 23.00 sıralarında, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve 8. Jandarma Komanda Taktik Alay Komutanlığı’na roketatar ve uzun namlulu silahlarla eş zamanlı saldırısında jandarma lojmanlarında şehit olan Astsubay Üst Çavuş İsmail Demir, Şırnak’tan havayoluyla Adana’ya getirildi.
Şehidin naaşı Adana Havalimanı’ndan Fevzipaşa Mahallesi’ndeki baba ocağına götürüldü. Şehidin naaşının gelmesiyle karşılayanlar gözyaşlarına boğuldu. Şehidin kardeşleri polis memuru Murat, Yunus ve diğer kardeşi Muhammet Emre ile annesi Hayriye ve eşi Zuhal Demir cenaze aracındaki tabuta sarılıp gözyaşlarına boğuldu. Şahidin naaşı burada okunan duanın ardından cenaze namazının kılınacağı Sabancı Merkez Camii’ne götürüldü.
Şehidin güçlükle ayakta duran annesi, eşi ve kardeşlerine polis memurları ve askerler yardımcı oldu. Şehidin polis memuru ağabeyi törene üniforması ile katıldı. Ağabey sık sık gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi Hayriye Demir kendi acısını unutarak gözyaşlarına boğulan ağlamaktan göz kapakları şişen gelinini sevip onu teskin etmeye çalıştı. Şehidin 3 yaşındaki oğlu Mahmut Demir ise her şeyden habersiz akrabaların kucağında olup bitenleri izledi. Bir süre sonra şehidin naaşı silah arkadaşlarının omzunda tören alınana getirildi. Şehidin eşi naaşı görünce ayağa kalkarak asker selamına durdu. Demir, "Eşim benim yanımda kahramanca şehit oldu. Beni çekmeyin o beni böyle görmesin çok üzülür, kanı üzerimde kaldı" diyerek ağladı. Demir daha sonra 3 yaşındaki oğlunu alarak "Baban şehit oldu bak oğlum" diyerek göstermek istedi. Ancak küçük Mahmut her şeyden habersiz elindeki çiçekle oyun oynadı.
Müftü Arif Gökce tarafından şehidin cenaze namazı kılındı. Namazın ardından şehidin naaşı silah arkadaşlarının omzunda top arabasına götürüldü. Bir süre top arabasında götürülen şehidin naaşı daha sonra cenaze aracına konarak Asri Mezarlıktaki şehitliğe götürüldü. Şehit burada toprağa verildi.
Törene, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, AK Parti milletvekilleri Mehmet Şükrü Erdinç, Necdet Ünüvar, Fatma Güldemet Sarı, AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, CHP İl Başkanı Ayhan Barut, MHP İl Başkanı Yusuf Baş, Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, komutanlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.