Cenaze töreni sırasında elini havaya kaldıran Diyarbakır Silvanlı baba Fevzi Yenikapı, “Benim oğlum şehit, korkma oğlum baban burada" diye bağırdı. Şehit oğluna 28 yaşında kaybettiği ağabeyinin adını veren Turgutlulu anne Neriman Yenikapı ise, “Vatan sağ olsun. Bu terör bitsin. Başka anneler ağlamasın" dedi. 

Cizre'de geçen Pazar günü terör örgütü PKK'nın önceden döşediği el yapımı bombanın zırhlı askeri aracın geçişi sırasında patlatılmasıyla şehit olan üç askerden er Necati Yenikapı için, memleketi İzmir'de, tören düzenlendi. Sabah saatlerinde Hatay Asker Hastanesi'nden cenazesi alınan, askere gitmeden önce bir kuyumcuda tezgahtar olarak çalışan şehit asker, ilk olarak baba evine götürüldü. Buca'daki evinin önünden son kez cenazesi geçirilen şehit Necati Yenikapı'nın cenazesi, daha sonra tören içini Bostanlı Beşikcioğlu Camine getirildi. 

BABANIN TERÖRE TEPKİSİ SÜRDÜ

Cami avlusunda bir süre şehit askerini tabutu başında bekleyen aile, daha sonra kendilerine ayrılan bölüme geçti. Burada daha önce yaptığı açıklamalarda olduğu gibi baba Fevzi Yenikapı'nın terör örgütüne tepkisi devam etti. Elini yumruk yapıp havaya kaldıran Fevzi Yenikapı, “Benim oğlum şehit. Korkma oğlum baban burada" diye bağırdı. Baba Fevzi Yenikapı, “İnsanları yalanla dolanla kandırıyorlar. Terörün dini imanı olmaz. İnsanların kanını emiyorlar. Benim bir bayrağım var. O da, Ay yıldız. Allah sevdiği kulunu yanına aldı. Yolu açık olsun. Hoş helal olsun" dedi. Bu sırada yanında bulunan aile yakınları da, “Yolu açık olsun" sözleriyle şehit askeri andı.

Yenişehir semtindeki kahvehanede garsonluk yaparken tanıştığı aslen Diyarbakır Silvanlı, Fevzi Yenikapı'yla evlenen, kendisi de Manisa'nın Turgutlu ilçesinden olan anne Neriman Yenikapı'nın da gözyaşı dinmedi. Dünyaya gelen üçüncü çocuğu şehit askere, 28 yaşında hayatını kaybeden kardeşinin adını veren anne Neriman Yenikapı, “Vatan sağ olun. Bu terör bitsin. Başka anneler ağlamasın" dedi. Cenaze töreninde acılı aileyi, Vali Mustafa Toprak, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ak parti milletvekilleri Hamza Dağ, Atila Kaya, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, CHP Milletvekilleri Atilla Sertel, Musa Çam, Tacettin Bayır, CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, MHP Grup Başkanvekili, İzmir Milletvekili Oktay Vural yalnız bırakmadı. 

Bu arada namaz öncesinde tabutun başında bekleyen baba Fevzi Yenigün, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep'in koluna girdi, ayakta durmak için ondan destek aldı. Öğle vakti kılınan cenaze namazından sonra ise, şehit Necati Yenikapı'nın tabutu, silah arkadaşlarınca taşınıp top arabasına konuldu. Bir süre devam eden tören yürüyüşünün ardından şehit askerin cenazesi götürülürken anne asker selamı verirken, baba da "Yolun açık olsun oğlum" diye seslendi. Şehit asker, Kadifekale Şehitliği'nde toprağa verildi.