Sur'daki terör saldırısında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Özel Harekat Polisi Orhan Dilekçi'nin cenazesi memleketi Erzurum'un Uzundere ilçesine getirildi. Uzundere Çarşı Camii'ne getirilen şehidin cenazesine yakınları sarılarak gözyaşları döktü. Ağıtların yükseldiği cenazede, vatandaşlar 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı attı. Şehidin eşi, kız kardeşleri ve erkek kardeşleri Türk bayrağına sarılı cenazenin başında uzun süre gözyaşları döktü.
Şehidin babası Mehmet Dilekçi, kalabalığı sükunete davet ederek konuşma yaptı. Devletin birlik ve bütünlüğü için 7 oğlunu da vatana kurban edebileceğini belirten baba Dilekçi, "Oğlumun emniyet teşkilatına girmesini ben istedim. Ben de bu teşkilattanım. Çok şeyler gördük, çok acılar yaşadık. Devletimizin bütünlüğüne kastetmeye çalışan hainleri Allah kahretsin" dedi.
Şehidin cenazesi, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Çağlayan mahallesinde toprağa verildi. Cenazede şehidin 17 yaşındaki oğlu Mehmet Furkan Dilekçi, babasının özel harekat üniformasıyla naaşının başından uzun süre ayrılmadı.
Cenazeye Erzurum AK Parti Milletvekilleri İbrahim Aydemir, Orhan Deligöz, Mustafa Ilıcalı, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.