Şehidin babası Ercan Artuğ, toprağa vermeden önce oğlunun yüzünü gördüğünü belirterek, 'Devlet töreniyle kaldırılan cenaze elimizde' diyen Karayılan’ı yalanladı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre terör örgütü PKK yöneticilerinden Murat Karayılan’ın, Dağlıca’daki saldırıda şehit olan ve geçen haftalarda Manisa’nın Turgutlu ilçesinde toprağa verilen Uzman Çavuş Tolga Artuğ’un cenazesinin ellerinde olduğunu öne sürmesi tartışma yarattı.

Şehidin babası Ercan Artuğ, toprağa vermeden önce oğlunun yüzününü gördüğünü belirterek, Karayılan’ın açıklamalarını yalanladı.

'ELİMİZDE' DEMİŞTİ

Yeni Özgür Politika’ya konuşan Karayılan, devletin cenaze töreni düzenlediği bir uzman çavuşun cenazesinin kendilerinde olduğunu öne sürerek, şunları söyledi:

“Siviller gerillanın izniyle cenazeleri alıp devlete teslim etti. Hiç kimse teşekkür bile etmedi. Halen bir cenaze de (Tolga Artuğ) gerilla alanında duruyor. Ama bu uzman çavuşun cenaze töreninin yapıldığı basına yansıdı. Halbuki cenazesi burada. En azından üzerinden çıkan evraklar Tolga Artuk’a ait"

"ACIMIZ HALA TAZEYKEN BUNU YAPMASINLAR"

Başta kuzenleri olmak üzere Artuğ’un akrabaları da iddianın gerçek olmadığını, kendilerinin de cenazeyi gördüğünü kaydettiler.

Şehidin babası Ercan Artuğ ise gömülmeden önce oğlunun yüzün görmek istediğini ve bu istediğinin geri çevrilmediğini belirterek,“Neden böyle yapıyorlar bilmiyorum. Acımız hala taze bize bunları yapmasınlar. Konuşacak halim yok. Hepsi yalan, yalan, yalan” dedi.