Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlar sırasında teröristlerce yapılan saldırıda şehit olan Jandarma Astsubayı Başçavuş’un cenazesi Terzibaba Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Erzincan'daki Garnizon Şehitliğine gömüldü.
Düzenlenen cenaze törenine 3. Ordu Komutanı İsmail Serdar Savaş, Erzincan AK Parti Milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, kamu kurum, kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, devlet ve askeri erkan ile şehidin yakınları ve Erzincan halkı katıldı.
Cenaze töreninde şehit Astsubay Başçavuş Meriç’in eşi Hülya Meriç’in feryadı ise yürekleri dağlarken, şehidin iki çocuğu ise törende gözyaşlarına boğuldu. Şehidin cenazesi dualarla toprağa verilerek uğurlandı.
Öte yandan, Erzincan halkı şehir merkezindeki Dörtyoldan, Terzibaba Camiine “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları atarak yürüyüş yaptı. Düzenlenen cenaze töreni sonrası Şehit Jandarma Astsubayı Başçavuş’un cenazesi Türk bayrağına sarılı tabutta askeri törenle Garnizon Şehitliğine götürülerek defnedildi.