Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında mayın patlaması sonucu şehit olan Kütahyalı Uzman Çavuş Hasan Büber’in 34 gün önce dünya evine girdiği ortaya çıktı.


Taşarası Karakolu’ndan çıkan askeri araç seyir halindeyken mayın patlamış ve ilk bilgilere göre 1 asker şehit olmuş, 1 asker de yaralanmıştı. Şehit olan 25 yaşındaki Uzman Çavuş Hasan Büber'in acı haberi, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinin Beyköy Mahallesi’nde bulunan baba ocağına kısa sürede ulaştı. Şehit haberi, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu ve askeri erkan tarafından sağlık personellerinin nezaretinde baba Ahmet Büber ve ailenin diğer fertlerine verildi. Şehit haberini alan acılı aile gözyaşlarına boğulurken, aileyi Kaymakam Hatipoğlu, askeri erkan ve sağlık personelleri telkin etti.

34 GÜN ÖNCE DÜNYA EVİNE GİRMİŞ
Öte yandan şehit Uzman Çavuş Büber’in 29 Ağustos 2015’te Semiha Büber ile dünya evine girdiği öğrenildi. 34 gün önce dünya evine girdiği ve daha 2 gün önce görüştüğü eşinin şehit haberini alan Semiha Büber’in de gözyaşlarına boğularak, ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.

BAYRAM TATİLİ DEĞİL VEDA ZİYARETİ OLMUŞ
Ayrıca şehit uzman çavuşun 7 günlük bayram tatili için memleketine geldiği ve daha salı günü Şırnak’a dönüş yaparak göreve başladığı ortaya çıktı. Şehit uzman çavuşun bayram tatilinin ardından terör olayları nedeniyle eşi Semiha Büber’i yanında götürmediği ve memleketindeki baba ocağında bıraktığı öğrenildi.

BABA OCAĞINA TÜRK BAYRAĞI ASILDI
Şehit haberinin verilmesinin ardından Büber’in baba ocağına Türk Bayrağı asılırken, mahalle sakinleri de terör olaylarına tepki gösterdi. 4 yıl önce Uzman Çavuş olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nde göreve başlayan Büber’in cenazesinin yarın memleketinde toprağa verilmesi bekleniyor.