Hakkari’de PKK terör örgütü tarafından dün gerçekleştirilen saldırıda şehit olan Afyonkarahisarlı Piyade Uzman Çavuş Muammer Arı, düzenlenen cenaze töreninin ardından gözyaşları arasında sonsuzluğu uğurlandı. Cenaze töreninde şehidin 10 yaşındaki kızının babasının fotoğrafını öpüp tabutuna sarılması ise herkesin yüreklerini dağladı.  Hakkari, Çukurca Çığlı Üs Bölgesi'nde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen 6 askerden birisi olan Arı, Afyonkarahisar’ın Bayat ilçesinde gerçekleştirilen cenaze töreninin ardından sonsuzluğa uğurlandı. Askeri uçakla Kayseri’den, Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığına getirilen şehit Arı’nın naaşı daha sonra 112 Acil Servis’e ait ambulansa konularak karayoluyla baba ocağı olan Bayat ilçesine getirildi. Arı’nın naaşı önce Cumhuriyet Mahallesindeki baba evine getirilerek burada helallik alındı. Bu sırada kocasını son kez görmek için ambulansa alınan şehit eşi Hacer Arı, ambulanstan inerken sinir krizleri geçirerek, “Gözleri açık gitmiş Muhammed’imin” diye feryat etmesi yürekleri dağladı. Şehit eşini yanında bulunan kadın askerler ile yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Şehit Arı’nın naaşı daha sonra cenaze töreni için ilçedeki Çarşı Camine getirildi.

“ÇATIK KAŞLI MUHAMMED’İM, VALLAHİ DAYANAMAM”
Şehit Arı için gerçekleştirilen cenaze törenine Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanları, daire müdürleri, askeri erkan, şehidin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı. Cenaze namazı öncesi şehidin annesi Havva Arı, şehit oğlunun tabutuna sarılarak “Muhammed’im kuzum, çatık kaşlı Muhammed’im, vallahi dayanamam Muhammed’im. Beni de gömün Muhammed’im yanına beni de gömün. Ben gireyim oraya kurban olurum sana” diyerek ağıtlar yakması herkesi gözyaşlarına boğdu.

BABASININ ÖNCE FOTOĞRAFINA ÖPTÜ SONRA TABUTUNU OKŞADI
Şehidin 10 yaşındaki kızı Dilara Sude Arı ise yakınlarının kolunda şehit babasının tabutunun yanına getirilerek babasına son kez sarılmasında yardımcı oldular. Küçük kız şehit babasının fotoğrafını bir süre öptükten sonra tabutunu okşadı. Babaannesi ile birlikte tabuta sarılan minik kız bir süre gözyaşı döktükten sonra tabutun başından ayrıldı. Minik kızın, ayrıca tabutu okşarken kısık bir sesle söylediği sözler ise yakınlarını duygulandırdı. Şehidin Arı’nın cenaze namazını Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu kıldırırken, cenaze namazının ardından şehit Arı’nın naşı defin edilmek üzere silah arkadaşlarının omuzlarında ve tekbir sesleri arasında Bayat İlçe Mezarlığına götürüldü. 1986 doğumlu olan şehit Mustafa Arı’nın 2009 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Uzman Erbaş olarak göreve başladığı belirtildi. 
Şehit ailesinin yürek yakan feryadı