23 Temmuz 2015 günü Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde görev yapan 37 yaşındaki trafik polisi Tansu Aydın, teröristlerce şehit edildi. Şehidin kısa süre önce evlendiği Vietnamlı eşi Yu Vhuy Tuanvi Aydın ise eşinin memleketi Zonguldak’a gelerek gözyaşı döktü. Şehit eşinin tabutu başından bir an olsun ayrılmayan, mezarı başında da Budist inancına göre dua eden Tuanvi Aydın, ilk eşinden olan çocuklarına bakamadığı gerekçesiyle ülkesine döndü. Bu sırada dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’na seslenen Tuanvi Aydın, şehit eşinin maaşının bağlanmasını istedi.
Davutoğlu’nun talimat vermesine rağmen SGK tarafından maaş bağlanmadığını ifade eden Yu Vhuy Tuanvi Aydın, durumunu sosyal medyadan paylaşarak yardım istedi. Ancak çabalarına rağmen maaş bağlanamayan Yu Vhuy Tuanvi Aydın’a, SGK tarafından “Mütekabbiliyet” esası gerekçesiyle maaş bağlanamadığını belirten resmi bir yazı gönderildi.
Bakanlar Kurulu kararıyla eşi şehit olduktan iki hafta sonra Türk vatandaşı olan Tuanvi Aydın, “mütekabiliyet” esasına göre maaş bağlanamadığını öğrenmesi üzerine yine tepkisini sosyal medya üzerinden gösterdi.
SGK tarafından gelen resmi yazıda şehit Tansu Aydın’dan dolayı Vietnamlı eşe maaş bağlanmasına imkan bulunmadığı ifade edilerek şöyle denildi:
"Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdürlüğü’nden, Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti Dış Temsilcilikleri ile temasa geçilerek Türk Vatandaşlığını muhafaza eden (erkek-kadın) ve Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti vatandaşı olan kişilerle evli bulunanlara, Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti uyruklu eşlerinin ölümü halinde Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti Sosyal Güvenlik Kuruluşlarınca, bu ülkede ikamet etmek koşulu ile mütekabiliyet esasına göre aylık bağlanıp bağlanmadığının bildirilmesi istenilmiş. Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdürlüğü’nden cevaben alınan yazının incelenmesinde, Türk Vatandaşı ile evli olan Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti Vatandaşlarının ölümü halinde, Türk Vatandaşı olan eşlerine Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti sosyal güvenlik kuruluşlarınca aylık bağlanamayacağı görülmüştür. Bu nedenle eşiniz Tansu Aydın’dan dolayı tarafınıza aylık bağlanmasına imkan bulunmamaktadır.”
Karara sosyal medya üzerinden tepki gösteren şehit eşi Yu Vhuy Tuanvi Aydın ise, “Ben sadece eşimin maaşını istiyorum” ifadelerine yer verdi. 
Şehidin Vietnamlı eşini yıkan haber