Diyarbakır’ın Lice ilçesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil, memleketi Eskişehir’de son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Arıyeşil’in Türk bayrağına sarılı naaşı, babaevinde helallik alınmasının ardından törenin yapılacağı Reşadiye Camii’nin bahçesine getirildi. Şehidin eşi İpek, babası İsmail Hakkı ve annesi Hamide Arıyeşil, cami bahçesinde taziyeleri kabul etti. İl Müftü Vekili Dilâver Şahin’in kıldırdığı namazın ardından şehit Arıyeşil’in naaşı, askerlerin omuzlarında taşınarak top arabasına konuldu. Bu sırada şehidin yakınları, tabuta sarılarak ağladı.


Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın da katıldığı törende tabutun başına gelen şehidin eşi İpek ve üzerinde askeri elbise bulunan 3 yaşındaki oğlu Fatih Arıyeşil, bir süre gözyaşı döktü. Bu sırada annenin oğluna “Bak baban burada. Öp hadi babanı” derken tabuta sarılan Minik Fatih’in, babasını gözyaşları içinde el sallayarak uğurlaması yürekleri dağladı. 

Çirkin çağrı
CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, partililere gönderdiği kısa mesajda şehit cenazesinde AK Parti aleyhinde slogan atılmasını istedi. Cenaze töreni öncesi gönderilen mesajda “Katil PKK, iş birlikçi AKP diye haykırmak için katıl” cümlesi yer aldı. Şehidin amcası Ali Arıyeşil “Şehidimizin cenazesinin siyasete alet edilmesini istemiyoruz. Biz devletimizden memnunuz. Kesinlikle provokasyon istemiyoruz” dedi. AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü ise Özkar ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulundu.