Diyarbakır 'ın Dicle ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Beytullah Tercan'ın naaşı, törenin ardından defnedilmek üzere memleketi Malatya'ya gönderildi. Şehidin aynı operasyonda yaralanan 2 silah arkadaşı tekerlekli sandalyeyle katıldı. Diyarbakır Asker Hastanesinin bahçesinde düzenlenen törende Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığında görevli Tercan'ın öz geçmişi okundu, dua edildi.

DUA OKUNURKEN AĞLADILAR

Şehidin silah arkadaşları, dua okunduğu sırada gözyaşlarına hakim olamadı. Yarbay Feridun Çağlayan, son dönemde bölücü terör örgütünün Türkiye'deki huzur ve güven ortamını bozarak, halk üzerinde korku yaratmaya yönelik yöntemlerini ve hedeflerini değiştirdiğini, güvenlik güçlerine sinsice ve haince saldırdığını söyledi. Terör örgütünün silah zoruyla vatandaşları canlı kalkan gibi kullandığını, yol kesip seyahat özgürlüğünü engellediğini, araç yakıp vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit ettiğini belirten Çağlayan, teröristlerin eylemlerini arttırma gayreti içinde olduğunu ve hedef gözetmeksizin saldırılarını sürdürdüklerini anlattı. Çağlayan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"BU CANİLİKLERİN HESABINI VERECEKLER"

"Hukuku, insan temel hak ve özgürlüklerini, eşitliği ve demokrasiyi dillerinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu bu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasiye, özgürlüğe tamamen aykırı ve ters en alçak cinayetleri işleyen ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar: Türkiye Cumhuriyeti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesaplarını mutlaka vereceklerdir. Güvenlik güçleri, bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevlerini artan inanç, azim ve kararlılıkla devam ettirecektir."


CENAZE MALATYA'YA GÖNDERİLDİ

Törenin ardından şehidin cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Malatya'ya gönderildi. Dicle ilçesinde 20 mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda Jandarma Uzman Çavuş Tercan şehit olmuştu.