Şırnak'ın Silopi ilçesinde polis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada,şehit olan 4 Özel Harekat polisinden Savaş Akyol'un Ankara Sincan'daki baba ocağına ateş düştü.

Aileye acı haberi, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri bildirdi. Belediye ekipleri tarafından şehidin evinin önüne taziye çadırı kurulurken, çevredeki binalara Türk Bayrağı asıldı. Şehit polisin meslektaşları da eve akın etti.

15 GÜN SONRA DÜĞÜNÜ OLACAKTI

Acılı baba Doğan Akyol kameralara konuşmazken, şehidin dayısı Uğur Başer, "15 gün sonra düğünü olacaktı. 22 yaşında 15 gün sonra düğünü olacaktı. Yapanları Allaha havale ediyorum. Hiç sevinmesinler. Bir Savaş öldü ama, merak etmesinler çok daha savaşlar var ailemizde. Hiç sevinmesinler, gözyaşlarımız düğünü olacağı içindi. Allahın şahadetine erdi, mekanı cennet olsun" dedi.

DÜĞÜN DAVETİYESİ BİLE HAZIRDI

Şehidin eşi Fatmanur Akyol ise polislerin kollarında güçlükle durabildi. Şehit Savaş Akyol ve Fatmanur Akyol'un resmi nikahlarını kıydıkları ve düğün hazırlıklarını tamamladıkları öğrenildi. Polis memuru Akyol'un düğün davetiyelerini de basıp dağıttığı ortaya çıktı.

Ayrıca, şehidin cenazesinin Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde defnedileceği belirtildi.