Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonlarda, seyir halindeki zırhlı aracın geçişinde meydana gelen patlamada şehitolan 3 askerden İzmirli Necati Yenikapı'nın baba ocağında yas var. Şehidin ablası Ece Yenikapı ise kardeşinin şehit olduğunu rüyasında gördüğünü anlattı. 

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Şırnak'ın Cizre ilçesinde güvenlik kuvvetleri tarafından teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için devam eden operasyonlarda teröristler tarafından döşenen patlayıcının zırhlı araç geçişinde patlaması sonucu 3 asker şehit oldu. Patlama sırasında şehit olan er Necati Yenikapı'nın İzmir Buca'daki evinde yas hakim. Askeri yetkililer, şehit er Yenikapı'nın ailesine acı haberi sağlık ekipleriyle birlikte verdi. Haberin ardından şehidin evine Türk bayrağı asılırken, haberi duyan sevenleri ise eve akın etti. 

ANNESİNDEN GİZLENMİŞ

Çocuklarının şehadet haberini alan Manisa Turgutlulu anne Neriman Yenikapı ve Diyarbakır Silvanlı baba Fevzi Yenikapı, gözyaşlarına boğuldu.

5 aylık asker olan şehit Necati Yenikapı'nın Mardin'de görevli olduğu ancak yapılan operasyonlar kapsamında Şırnak'a gönderildiği öğrenildi. Şehidin ablası ve ağabeyi, anneleri üzülmesin diye kardeşlerinin Şırnak'ta görevli olduğunu gizledi.

"RÜYADA GÖRDÜK"

Kameralara konuşmak istemeyen şehidin ablası Ece Yenikapı ise kardeşinin şehit olduğunu rüyasında gördüğünü anlattı. Diğer erkek kardeşi ile aynı rüyayı gördüklerini söyleyen Yenikapı, ''Rüyamızda Necati'nin şehit olduğunu gördük. 2-3 saat sonra yetkililer gelip Necati'nin şehit olduğunu söyledi'' dedi.

Şehit er Necati Yenikapı, yarın ikindi namazının ardından Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak.