Şehidin annesi Akkadın Kaplan, oğlunun tabutunun yanından ayrılmazken, “Ben onu vatan için doğurdum. Ne yapalım kader böyleymiş. Ben gider onlarla savaşırım. Torunlarımı da vatan için yetiştiriyorum” dedi.
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde devam eden operasyonda terör örgütü PKK üyeleri ile girdikleri çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan 31 yaşındaki Astsubay Burhan Kaplan, Melikgazi ilçesinin Ağırnas mahallesinde toprağa verildi. İlk olarak baba ocağına getirilen Kaplan’ın cenazesi, helallik alındıktan sonra cenaze namazının kılınacağı Ağırnas mahallesi meydanına getirildi. Oğlunun tabutunun yanından ayrılmayan anne Akkadın Kaplan, şöyle konuştu: “Vatan sağolsun. Ne yapalım. Ben onu vatan için doğurmuşum. Helali hoş olsun. Ana sütüm helal olsun. Devlete millete helal olsun. Ne yapalım, kader böyleymiş. Torunlarımı yetiştiriyorum. Onların kanlarını yerde koymam. Ben gider onlarla savaşırım. Ağlamıyorum. Ağlarsam kuzum üzülür. Ben ona gözyaşlarımı göstermem. O sağken ona gözyaşımı göstermezdim. ‘Burhan’ım üzülüyor’ derdim. ‘Ne mutlu Türküm’ diyene.” 
Şehidin 10 yaşındaki yeğeni Aytüner Kaplan’da, amcasına seslenerek, ‘Amca, burada tabutunun önünde ant içiyorum kanını yerde bırakmayacağım’ demesi, çevredekileri gözyaşlarına boğdu. Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazına, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, askeri erkan, ilçe belediye başkanları, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit Astsubay Burhan Kaplan’ın cenaze namazını İl Müftüsü Şahin Güven kıldırdı. Kaplan, cenaze namazının ardından Ağırnas mezarlığında toprağa verildi.