İstanbul Terörle Mücadele ekiplerince önceki gün, İstanbul merkezli olarak 5 ilde düzenlenen terör operasyonunun detayları netleşti.


52 şüpheliden 15'inin tutuklandığı operasyonlar kapsamında örgütün hücre evlerine yaptığı baskında ele geçirilen dijital veriler içinde İstanbul'un tüm bölgelerine ait seçmen kütük bilgilerinin yer aldığı ortaya çıktı. HDP Beyoğlu İlçe Merkezi'nin arkasındaki sokakta yer alan KCK karargahındaki belgelere göre örgütün, İstanbul seçmen kütük listesini bölge bölge ele geçirdiği ve listenin üzerinde çalıştığı tespit edildi. Aynı belgelerde örgüte finans sağlamak için haraca bağlanan Kürt kökenli esnaf ve işadamlarının listesi de yer aldı. 

CİNAYET SİLAHI ÇIKTI 

Gece KCK Beyoğlu sorumlusu, gündüz ise Beyoğlu HDP yöneticisi olan ve operasyon kapsamında tutuklanan Acar'ın ev adresinde de silah bulundu. Silahın balistik incelemesinde 10 yıl önce Beyoğlu'nda Özdoğan ailesinden 4 kişinin öldürüldüğü cinayet olayında kullanılan silahlardan birisi olduğu tespit edildi. Dosya tekrar açılabilir.