HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel Galatasaray Meydanı'nda Silvan'da yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı.

Tuncel, HDK , "Seçim sonuçlarına bakarak bizim korktuğumuzu, sindiğimizi ve bu mücadeleden geri çekileceğimizi düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Şimdiye kadar nasıl ayakta durduysak bundan sonra da direnerek ayakta duracağız. Dolmabahçe mutabakatına dönülmediği takdirde Türkiye'de çatışma derinleşecektir. Bu çatışmanın derinleşmesi tüm Türkiye açısından felaket olacaktır." dedi.

"50 BİNDEN FAZLA İNSAN ÖLDÜ"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul İl Örgütleri Silvan'da yaşanan olaylar nedeniyle Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Yaklaşık 60 kişinin katıldığı basın açıklaması için polis geniş güvenlik önlemi aldı.

Biz Türkiye'nin 30-40 yılına tanıklık edenler olarak Türkiye halkları savaşın bir çözüm olmadığını çok net anladı.

Grup sık sık terör örgütü PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan attı. Grup adına basın açıklaması yapan HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel, "Biz Türkiye'nin 30-40 yılına tanıklık edenler olarak Türkiye halkları savaşın bir çözüm olmadığını çok net anladı. 50 binden fazla insan öldü. Türkiye milyarlarca dolar zarara girdi ve girmeye devam ediyor. Bir kez daha uyarıyoruz; katliam yaparak, sokağa çıkma yasağı uygulayarak Türkiye'de barışı ve çözümü getiremezsiniz. Sizin bu politikalarınıza karşı direnenler olacaktır. Yıllarca tek dil söylemi bu çatışmayı derinleştirmedi mi? Gelinen nokta Kürt halkı dilinden kimliğinden vazgeçmemiştir ve geçmeyecektir. Bunu kimse beklemesin" dedi.

"DOLMABAHÇE MUTABAKATINA DÖNÜLMEZSE..."

Dolmabahçe mutabakatına dönülmesi gerektiğini ifade eden Tuncel, "Hükümet aldığı sonuçları haklarımıza karşı kullanmaya çalışıyorsa bunun altında Türkiye kalır. Dolmabahçe mutabakatına dönülmediği takdirde Türkiye'de çatışma derinleşecektir. Bu çatışmanın derinleşmesi tüm Türkiye açısından felaket olacaktır" diye konuştu.

Türkiye'de çatışma derinleşecektir. Bu çatışmanın derinleşmesi tüm Türkiye açısından felaket olacaktır"

 PKK ve HDP'nin artık muhatap alınmaması konusunda konuşan Tuncel, "Muhatap Kürt halkının kendisidir. Kürt halkının temsilcileridir. Bugün Kürt halk önderi Öcalan sorunun çözümünde en yetkili kişidir. HDP parlamentoda Kürtlerin temsilcisidir. Süreci muğlaklaştırarak başka muhataplar arama yaklaşımı çözümsüzlüktür. Biz bunun Türkiye'yi bir kez daha çatışmaya götüreceğinin altını çizmek istiyoruz. Seçim sonuçlarına bakarak bizim korktuğumuzu, sindiğimizi ve bu mücadeleden geri çekileceğimizi düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Şimdiye kadar nasıl ayakta durduysak bundan sonra da direnerek ayakta duracağız. Bizim önümüzde engel yok biz her şeyi yaparız diyorsanız önünüzde HDP var, HDK var ve Kürdistanlılar var. Kendi gelecekleri için mücadele etmeye her yerde devam edecekler" açıklamasında bulundu.

Tuncel'in açıklaması sonrasında grup sessizce dağıldı.