4 eski bakanla ilgili rüşvet ve yolsuzluk iddialarını araştırmak için kurulan TBMM Soruşturma Komisyonu geçen hafta ifadeleri almaya başladı.

İlk davetler eski Bakan Muammer Güler'in oğlu Barış Güler ile İran asıllı işadamı Reza Zarrab'a gitti. Ancak ne Güler ne de Zarrab komisyona ifade vermedi.

Geçen hafta yaşanan bu gelişmeyi bugünkü köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök ise ilginç bir yazı yazdı.

"Sayın Cumhurbaşkanım hakkınızı bugünden helal edin lütfen" başlıklı köşesinde eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'den helallik istedi. 

"Demirel, çok partili hayata geçtikten sonra Türkiye'yi yönetmiş en demokrat insandır" diye söze başlayan Özkök, Demirel'in Darbeler Komisyonu'na verdiği ifadeyi köşesine taşıdı.

GÜLER VE ZARRAB'A GÖNDERME

"Rüşvet iddiası ile soruşturulan iki beyefendinin, tek kelime bile etmeye tenezzül etmediği bir ülkede o da TBMM'nin davetini elinin tersiyle itebilirdi. Ama bütün çektiklerine, bütün geçmişine, yaptığı cumhurbaşkanlığına rağmen, düğmelerini ilikleyerek o komisyonun karşısına geçti ve bütün saygısıyla bildiklerini, görüşlerini, tecrübelerini anlattı." diyen Özkök şöyle devam etti:


"Adalet, rüşvet ve yolsuzluk iddiaları ile en yakınındaki insanların yakalarına yapıştığında, gıkını çıkarmamış büyük siyasetçidir. Bugün emeklilik hayatını yaşarken, gardırobunda ne bir ayakkabı kutusu izi ne elbise askısı tozu ne de güvelerin yiyip bitirdiği cepleri dolu takım elbiseler vardır.
Vicdan ve namus bilançosunu sıfırlayarak doksanlı yaşlarına gelmiş, evinde huzur içinde oturan siyasetçidir.

Tıpkı bir zamanların İsmet Sezgin leri, Ali Naili Erdem leri, Nuri Bayar lan. rahmetli kayınpederim Hüdai Oral'ları gibi...

Onlar, temiz kâğıtlarını, daha yaşarken, mütevazı apartman dairelerindeki sade hayatları ile almış bir siyasetçi neslinin insanlarıdır.

Söyleyebileceğim tek şey ise şudur: Sayın Cumhurbaşkanım...
Önünüzde saygıyla eğiliyorum.
Gençliğimde yaptığım çocukça şeyler için sizden özür diliyorum.
Allah'tan size daha uzun ömürler diliyorum. Sevgili eşiniz, büyük Cumhuriyet kadını Nazmiye Demirde Allah'tan rahmet diliyorum.
Var olun... Sağ olun...
Ve hakkınızı bu millete, daha yaşarken helal edin.
Benim gibi bazılarımız utanarak, bazılarımız ise haklı çıkmanın gururu ile helalinizi alsınlar ve daha yaşarken size arkanızdan "Hakkımızı gani gani helal ettik" diyerek, hiç olmazsa vicdan ve gönül borçlarını ödeyebilsinler.