Akçakale Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen mitinge, ilçede faaliyet gösteren tüm STK’lar destek verdi. Miting alanı polis ve özel hareket timleri tarafından korundu.

Akçakale ilçesi İstasyon Caddesi üzerinde düzenlenen “Teröre lanet birliğe davet” konulu mitinge halk ve gençler dev bayraklarla destek verdi. Mitingde “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, "Kahrolsun PKK", "Polise, askere uzanan eller kırılsın" sloganları atıldı, tekbir getirildi. Mitingde yapılan konuşmalarda, birlik beraberlik çağrısı yapılarak, terörün asla gayesine ulaşamayacağı ve bu ülkenin verilecek bir karış toprağının olmayacağı vurgulanarak, kimsenin bu ülkeyi bölmeye gücünün yetmeyeceği dile getirildi. Konuşmaların ardından, Kur’an-ı Kerim okundu. Şehidin anlam ve önemi anlatıldı ve şehadetin Allah indinde nasıl yüce bir makam olduğu vurgusu yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde Harran’da şehit düşen er İbrahim Taş’ın babası ve Akçakale’de şehit düşen Yusuf Beylem’in abisi de mitinge katıldılar. Şehit Yusuf Beylem’in abisi İbrahim Beylem, Akçakale halkına şehitlere sahip çıkmasından dolayı teşekkür etti.

Şehitlerin ruhuna yapılan duanın ardından, hep birlikte şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından mitinge katılanlar şehit yakınlarına başsağlığı dilediler.