Ceylanpınar'daki evlerinde PKK'nın alçak saldırısıyla öldürülen iki polis için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törende konuşan Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, devletin kılcal damarlarına kadar giren yapının PKK ile işbirliği yaptığını söyledi.

Pınarbaşı, sözlerine ilk olarak, "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bu toprakları bize vatan eğlerken şehadet şerbeti içerek şehitler kervanın katılanlara  iki meslektaşımızı daha uğurlamak için buradayız" diyerek başladı

"DEFALARCA TEZGAHLANAN KANLI OLAYLARDAN BİRİ"

PKK'nın polisleri kahpece şehit ettiğini söyleyen Pınarbaşı, "Devletimizin bekası milletimizin birlik ve bütünlüğünü bozmak için daha önce defalarca tezgâhlanan kanlı olaylardan biriyle daha karşı karşıyayız. 2 Temmuz 1993 tarihinde Madımakm Oteli’nde katledilenlerin intikamını almak için 3 gün sonra Başbağlar Köyü’ndeki masum insanları hunharca katleden barış ve kardeşlik maskesi arkasına gizlenmiş odaklar, Suruç’ta katlettirdikleri vatandaşlarımızın intikamını almak iddiasıyla Ceylanpınar’da istirahat halinde olan, vatanına hizmet başka gayesi olmayan iki meslektaşımızı kahpece şehit edilmişlerdir" dedi.

"TEŞKİLATIMIZIN KILCALLARINA GİREN ÖRGÜTLE KOL KOLA..."

Türk Polis Teşkilatı'na sızan yapının abilerinden aldığı talimatla hareket ettiğini belirten Pınarbaşı, "Maalesef son yıllarda kanla beslenen ancak barış ve kardeşlik sözünü dillerinde düşürmeyen bu odaklar, devletimizin tüm kurumlarına ve teşkilatımızın kılcallarına giren örgütle kol kola girerek ihanet sarmalını genişletmişlerdir. Bu örgütün teşkilatımızın içine sızdırdığı uzantıları kullanarak istihbarat faaliyetleri zafiyete uğratılmaya çalışılmıştır. İlimizin plaka tanıma sistemi abilerinden aldığı talimatla kapatılarak asayiş ve terör olayları tırmandırılmaya çalışılmıştır" ifadelerini kullandı.

Pınarbaşı, son olarak şunları söyledi:

"PERSONELİMİZ HEDEF YAPILMIŞTIR"

"Bu örgüt tarafından Suruç’taki terör saldırı fırsat bilinerek istihbarat ve terörle mücadele birimlerini başında gecesinin gündüzüne katarak cansiparane çalışan personelimiz, gazete ve televizyonlarda isimleri zikredilerek hedef yapılmıştır. Bununla neyi amaçladıklarını gayet iyi biliyoruz. Bütün bunalar rağmen devletimizsin ve milletimiz bakası için son dönemde kol kola giren bu örgütlerle şehit versek de mücadeleyi sürdüreceğiz. Şehitlerimizin kanını yerde kalmayacağını timsah gözyaşları döken herkes görecek. Bundan şehitlerimizin aileleri dahil kimsenin şüphesi olmasın."