Başbakan Erdoğan, "AK Partili belediyelerin ilk işi; süratle yaya kaldırımlarında, yürüyüş yollarında engelli vatandaşlarımızın oralarda gidişini kolaylaştıracak düzenlemeleri, projeleri ona göre yapmak suretiyle gerçekleştirmesi lazım. Oralarda yürürken bizim vatandaşımızın, engelli vatandaşımızın, görme engellidir, rahatlıkla yürüyebilmelerine yönelik de işaretleri koyması gerekir, bizim bunları yapmamız şart. Bisiklet yollarına varıncaya kadar bizim bu yolları geniş tutmamız gerekir" diye konuştu. 
Kentsel dönüşüme değinen Başbakan Erdoğan, "Biz medeniyet tasavvurumuzun gereği olan mimari anlayışı kesinlikle beldemizde de ilçemizde de ilimizde de yaparız, birilerine rant sağlamanın gayreti içerisinde olmayacağız. Sizler şehirlerin eminisiniz ama sahibi değilsiniz. Dikkatinizi çekiyorum; eminisiniz ama sahibi değilsiniz. Kararlarınızı şehrin tüm sahipleriyle istişare etmeniz üzerinizde bir vebaldir" dedi.
Başbakan Erdoğan, "Yerelde bu örgütün mensupları neye alet olduklarını bilmiyor olabilirler, bizim köylerimizde, beldelerimizde, ilçelerimizde gerçekten temiz kardeşlerimiz 'hizmet ediyor' diyerek bu örgüte destek verdiler, gönül verdiler, sadaka, zekat verdiler, kurbanlarını verdiler ama örgütün tepesiyle tabanı aynı istikamete bakmıyor, hatta aynı kıbleye bile yönelmiyor. Taban doğru istikamete bakarken, tepe yönetimi çok farklı istikametlerde ikbal arıyor. Ben belediye başkanlarımdan artık bunu istiyorum; bunlara verilmiş ne kadar yer varsa, ne kadar bina varsa bunların hepsini hukuk içerisinde, demokrasi içerisinde tek tek geri almalısınız, tek tek. Bu benim için ne denli sorumluluksa, sizler için de aynı denli sorumluluktur. Bize afra tafra yapan, partimizden milletvekili seçilen veya belediye başkanı seçilen ondan sonra partimizden istifa etmek suretiyle ayrılanlara karşı da herhangi bir iş takibinde, şunda bunda gereken tavrı koymalısınız, bunlar sizin semtinize dahi uğrayamamalı" diye konuştu. 
Başbakan Erdoğan, "Bahçeli kalkmış, Genelkurmay Başkanımızla ilgili 'istifa etsin' diyor. Sen ne zamandan beri cumhurbaşkanı oldun, istifa istemeye başladın. Sana böyle bir görevi kim verdi? Sen önce Sivas'tan öteye gitmesini öğren, Sivas'tan ötenin adresini biliyor musun? 30 Mart seçimlerinde ne Kılıçdaroğlu ne sen gidebildiniz mi Van'a, Diyarbakır'a. Orası vatan toprakları değil mi, orata Türk Bayrağı dalgalanmıyor mu?" dedi. 
Başbakan Erdoğan, "Mesele sadece bayrağı dalgalandırmak değildir, mesele o bayrağın gölgesinde varolduğunu gösterebilmektir. Ey MHP, ey CHP Şemdinli'de neden yoksunuz, Çukurca'da neden yoksunuz? Biz oralarda teşkilatlarımızı dik tutabilmek için her türlü mücadeleyi veriyoruz" diye konuştu.