AK Partili Şamil Tayyar, darbe girişiminin kilit ismi Adil Öksüz'le ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tayyar, Adil Öksüz'ün saklandığı yerle ilgili olarak ABD Konsolosluğu'nu işaret etti.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, "İnfaz edilmemiş ya da yurtdışına kaçırılmamışsa güvenli bir bölgededir! İmkan olsa ABD Konsolosluğu'nda bir arama yapılsa, belki polise kapı açılmaz ama özel bir heyet inceleme yapabilir" dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Akşam Gazetesi’nden Pınar Işık Ardor’a konuştu. Adil Öksüz’ün nerede olduğuna dair soruya Tayyar şu yanıtı verdi:

ÖKSÜZ ABD KONSOLOSLUĞU’NDA OLABİLİR

"Birincisi öldürülmüş, infaz edilmiş olabilir. İki yurt dışına kaçırılmış olabilir. Üçüncüsü de Türkiye’de güvenli bir bölgede saklanıyor olabilir. Güvenli bölge neresi diye sorulduğunda da bir konsoloslukta, bir ülkenin mahrem karargahında saklanıyor olabilir eğer infaz edilmediyse kaçmadıysa. Çünkü Türkiye’de rastgele bir yerde saklanmaları da çok zor. Amerikan Konsolosluğuyla bir irtibattan söz edildi işte aslında imkan olsa da bir Amerikan konsolosluğuna bakılabilse.

Bu bir ihtimal. Bu konuda şüphe var. Şüpheleri gidermek için Amerikan konsolosluğunda bir arama yapılsa aslında fena olmaz. Polise istihbaratçılara kapıyı açmayabilirler ama bir heyet oluşturulur ve onların da onaylayacağı bir heyet oluşturup konsoloslukta inceleme yapılabilir aslında."

Geçtiğimiz ay KHK ihraçlarına tepki göstererek "Pes ettim, artık yokum” diyen Tayyar, yankı uyandıran bu çıkışıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“İSYANIM ONLARA”

"Pes ettim lafı bu hareketin liderine bir posta koymak değildi. O bizim haddimiz de değil. Sayın Cumhurbaşkanı baba gibi abi gibi sevdiğimiz bir insan. Kurucu liderimizin ötesinde ailemizden gördüğümüz bir insan. Her zaman dua ederim beni asla Erdoğan ile karşı karşıya getirme diye. Biz onu üzecek kıracak hiçbir tavrın içerisinde olmayız. Bizim reaksiyonumuz Recep Tayyip Erdoğan’a değil, onun etrafında oluşturulmak istenen bürokratik duvara yöneliktir. Maalesef Sayın Cumhurbaşkanımızla siyasiler arasına girerek kalın bariyerler oluşturmaya çalışan bir akıl var. Bir irade var, ona bir tepkidir. Onlar sürekli olarak siyasileri Cumhurbaşkanı nezdinde aşağılıyor, küçümsetiyor, itibarsızlaştırıyor. İşte ona isyandır."