Sultanahmet’te hayatını kaybeden 10 Alman vatandaşını anmak için İstanbul halkı Sultanahmet’e akın etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu da Alman İçişleri Bakanı Thomas De Maiziere ile katliamın gerçekleştiği alana gelerek karanfil bıraktı. İki ülkenin yeşil sahalarda birbirine rakip olan futbol takımlarının atkıları katliamın gerçekleştiği Dikilitaş’a asıldı. Bir vatandaş ellerini açıp hayatını kaybeden Alman vatandaşları için dua etti.

Sultanahmet Meydanı’nda yaşanan canlı bomba saldırısı sonrası olay yerine gelen birçok kişi, patlamanın yaşandığı yere karanfil bıraktı.

Vatandaşlar yaşanan acıya ortak olarak saldırıda hayatını kaybeden Almanlar için dua etti.

ESNAF BAYRAK VE ATKI BIRAKTI

Sultanahmet esnafı da patlamanın olduğu yere Türk Milli takımı ve Alman futbol takımlarının atkılarını bıraktı. Sultanahmet esnafı Hamdullah Kaya şöyle konuştu:

"Öncelikle Türkiye’mizin başı sağ olsun. Böyle bir olayın yaşanmasından dolayı çok üzgünüz. Biz burada esnaf olarak bu tür olayları kesinlikle kabul etmiyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun terörün her türlüsünü şiddetle kınıyoruz. Bir daha yaşanmaması için ülkemiz adına dua ediyoruz."

YARALI NORVEÇLİ: TEKRAR GELECEĞİM

Saldırıda yaralanan Norveçli Jostein Nielsen, bugün ülkesine uğurlandı.

Nielsen, "İstanbul'u gezmek için Türkiye'ye tekrar gelmek isterim" dedi. Jostein Nielsen ile eşi daha sonra THY'e ait tarifeli uçakla Norveç'in başkenti Oslo'ya hareket etti.