Ak Parti son dakika istifa haberiyle çalkalanıyor. Ak Parti Genel Başkan Başdanışmanlığına Ağustos ayında atanan Şaban Dişli istifa etti. Şaban Dişli FETÖ'cü kardeşi Mehmet Dişli sebebiyle sıkıntılı günler yaşamıştı. İstifanın da bu yüzden olduğu iddia ediliyor.
Ak Parti Genel Başkan Başdanışmanlığına geçtiğimiz günlerde atanan Sakarya Milletvekili Şaban Dişli bu görevinden az önce istifa etti.
PARTİMİ VE CUHURBAŞKANIMI DAHA FAZLA YIPRATMAMAK İÇİN
Dişli, istifa dilekçesinde "Partimi ve Sayın genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan'ı haksız yere daha fazla yıpratmamayı teminen bu kutlu görevden istifa ettim" dedi. Dişli, "Arkadaşlarımın yorumları beni son derece rahatsız etti. Etmeye de devam ediyor" diye sitem etti.

ARKADAŞLARIMIN YORUMLARI BENİ RAHATSIZ ETTİ
Dişli, bugün genel merkeze verdiği istifa dilekçesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek şöyle dedi:
"Bu şerefli göreve atanmamın ardından gerek basın gerek sosyal medya gerekse parti içinden birçok arkadaşımın yorumları beni son derece rahatsız etti. Etmeye de devam ediyor. Partime ve Sayın Genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan'a her zaman hangi makam ve mevkide olursa hizmet etmeyi bir onur olarak kabul ediyorum. Partimi ve Sayın Genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan'ı haksız yere daha fazla yıpratmamayı teminen bu kutlu görevden istifa ettim."

Şaban Dişli kimdir : Aslen Sakarya Geyve'den olan Şaban Dişli, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi ve İstatistik Bölümü mezunu. Çok İyi düzeyde İngilizce, Fransızca ve Hollandaca bilen Dişli, evli ve 3 çocuk babasıdır.
Şaban Dişli'nin FETÖ'cü kardeşi kimdir: Şaban Dişli'nin kardeşi Tümgeneral Mehmet Dişli 15 Temmuz darbesine katıldığı iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Mehmet Dişli Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın boğazını sıkarak ona zorla darbe bildirisini imzalamak isteyen ekip arasında yer aldığı iddia edilmişti.
Mehmet Dişli Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın özel kalem müdürü olarak görev yapıyordu.
Mehmet Dişli darbe girişiminden sonra kurtarılan Hulusi Akar ile aynı helikopterden inmişti. Mehmet Dişli tutuklu ve FETÖ'den yargılanıyor.