Rusya, Türkiye'ye Yönelik Charter Uçuş Yasağını Kaldırdı!
Rusya'nın, uçak krizinin ardından getirilen Türkiye ile charter uçuşlarına yönelik yasağı kaldırdığı belirtildi. Öte yandan Rusya Başbakanlık Sözcüsü Natalya Timakova, Sputnik'e yaptığı açıklamada, yalnızca yasa taslağı sunulduğunu ve taslağın henüz imzalanmadığını belirtti.

UÇUŞ YASAĞI KALDIRILDI

Sputnik'e konuşan Rusya Havacılık Kurumu'ndan (Rosaviatsiya) bir kaynak "Türkiye'ye yönelik charter uçuş yasağı bugün kaldırıldı, ilgilenen tüm havayolu şirketleri uçuş gerçekleştirmeye yönelik başvuruda bulunabilir" dedi.
Öte yandan Rusya Başbakanlık Sözcüsü Natalya Timakova da, ulaşım bakanlığının bakanlar kuruluna yasağın kaldırılmasına yönelik yasa taslağı sunduğunu, ancak taslağın henüz imzalanmadığını belirtti.
TASLAK SUNULDU
Timakova, Sputnik'e yaptığı açıklamada "Rusya Ulaşım Bakanlığı yasağın kaldırılmasına yönelik taslağı sundu" dedi.
"YASAK KALDIRILDI DEMEK İÇİN ERKEN"
Öte yandan Rusya Ulaşım Bakanlığı'ndan bir yetkili de yasağın kaldırıldığını söylemek için henüz erken olduğunu, hükümetin konuyla ilgili henüz bir karar almadığını ifade etti: "Charter uçuşlarının yeniden başlatıldığını söylemek için henüz erken."
RUSYA, RUS SU-24 UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİNİN ARDINDAN YASAK GETİRMİŞTİ
Rusya, TSK'nın 24 Kasım'da Rus Su-24 uçağını düşürmesinin ardından Türkiye ile charter uçuşları yasağı getirmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Ağustos'ta St.Petersburg'da bir araya geldiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de söz konusu yasağın kaldırılmasını istediklerini duyurmuştu.