Rusya Savunma Bakanlığı Basın Dairesi’nden yapılan açıklamada “Türk askeri ataşesine, Ankara’nın Suriye’de uluslararası terörle mücadele görevi gerçekleştiren Rus askeri birliklerine yönelik düşüncesiz eylemlerinin yol açabileceği yıkıcı sonuçlar hakkında sert bir uyarı iletildi” ifadeleri kullanıldı.

​​Türk askeri ataşesi Ahmet Hakan Güneş’in de, Moskova’nın tutumunu bir an önce Ankara’ya iletme sözü verdiği belirtildi.

Rusya'ya ait 'Smetlivıy' devriye gemisi dün sabah Ege Denizi'nde bir Türk balıkçı gemisi ile çarpışma tehlikesini uyarı ateşi açarak son anda engellemişti. Türkiye'nin Moskova'daki askeri ateşesinin olayla ilgili bilgi vermesi için bakanlığa çağrıldığı açıklanmıştı.

'BİR DAHAKİ SEFERE DAHA SERT YANIT VERİLMELİ'

Rusya Parlamentosu’nun alt kanadı Duma’nın Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Leonid Kalaşnikov, böyle bir durumun tekrarlanması halinde Rusya’nın Türkiye’ye daha sert yanıt vermesi gerektiğini söyledi.

Kalaşnikov, “Türk gemileri uluslar arası yasaları ihlal etmeye devam edererk Rus gemilerine prosedürlere uygun olmayan şekilde yaklaşırsa, Rusya Donanması mevcut denizcilik yasalarına göre davranmalıdır” dedi.