Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un Ankara'da katıldığı bir sergide silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından Rusya'dan yola çıkan heyet saat 11:00'de Ankara'da olacak. Rus heyetinin içinde yer alan bir Adli Tıp uzmanı hayatını kaybeden büyükleçi Andrey Karlov'un otopsi işlemlerine de katılacağı öğrenildi.

''LANETLİYORUZ!''

Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Karlov'a yapılan suikaste ilişkin olarak Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı internet sitesinden de bir açıklama yapıldı.  Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı...

"19 Aralık 2016 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen terör saldırısı sonucunda Türkiye Cumhuriyeti nezdinde Rusya Federasyonu’nun Büyükelçisi A.G. Karlov öldürülmüştür.

Suriye’de en kısa zamanda siyasi çözüme ulaşmaya dair ortak gayretleri ve Rusya-Türkiye ilişkilerinde başlayan normalleşme sürecini hedef alan hunharca işlenen cinayeti lanetliyoruz.

Türk makamlarından beklentimiz; bu barbarca işlenen suçun tüm boyutlarıyla araştırılmasında, bunu düzenleyenlerin ortaya çıkarılmasında, ayrıca Rus vatandaşları, diplomatik misyonları ve personeli için azami ölçünde etkin güvenlik tedbirlerinin sağlanmasında Rus soruşturma makamlarıyla en yakın işbirliğini yapmalarıdır. Türkiye’nin güvenlik güçleriyle yapacağımız işbirliğinde, faillerin hakkettiği cezayı almaları için tarafımızdan elimizden geleni yapacağız.
Rusya Dışişleri Bakanlığı, başarılı Rus diplomatı A.G. Karlov’un ailesi ve yakınlarına en kalbi başsağlığı dileklerini sunar. Anısı her zaman meslektaşları ve onu tanıyan herkesin kalbinde kalacaktır.

Olay, terörün her türlüsüyle tavizsiz mücadeleyi daha da etkin bir şekilde yürütmemizi gerekli kılmaktadır."