RTÜK uzmanlarınca hazırlanan raporda, "kadınların çıplaklığının, mahrem sayılabilecek uzuv ve organlarının seyirlik malzeme haline getirildiği, yer yer erotizm içeren sahnelere yer verildiği" dile getirildi.
2 Ekim 2014'te başrollerinde Mel Gipson ve Anthony Hopkins'in yer aldığı, "Gemide İsyan (The Bounty)" adlı sinema filminin MGM televizyonundan gösterilmesinin ardından RTÜK'e şikâyette bulunuldu.

İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı, filmde Tahiti adasına ulaşan gemi yerli kabilenin yarı çıplak kadınları tarafından büyük bir coşkuyla karşılandığına ilişkin kareleri belirledi. Hazırlanan raporda, "bihlassa kadınların yarıçıplak ve göğüsleri açık şekilde sahnelendiği bu görüntüler ekrana herhangi bir kapatma, montajlama, flulaştırma, mozaikleme tekniği uygulanmaksızın net bir şekilde uzuncu bir süre ekrana yansıtılmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

"AHLAK YAPISINA AYKIRI"


Cinsel içerikli bir ayin düzenlendiği, gemi tayfasının kabilenin kadınlarıyla cinsel ilişkiye başladığı tespitlerine yer verilen raporda, "filmin birçok sahnesinde ve uzunca süre yerli kadınların yarı çıplak bedenleri ve göğüslerinin açık bir şekilde görüntülendiği, kadınların çıplaklığının, mahrem sayılabilecek uzuv ve organlarının seyirlik malzeme haline getirildiği, yer yer erotizm içeren sahnelere yer verildiği tespit edilmiştir" denildi. Türkiye'nin iç dinamikleri ve ahlakı kodları göz önüne alındığında filmin öyküsünün ve sunduğu mesajların Türk toplumunun genel ahlak yapısıyla uygunluk göstermeyen görüntüler içerdiğini dile getirelen raporda, "izleyiciye aktarılan 'kadınların mahrem sayılan organlarının teşhiri-öpüşme-sevişme-cinsel deneyim olgusu' sunulduğu bireylerin, içinde bulundukları sosyal, kültürel ve fiziksel durumlarını gözardı ederek aktarılması halinde toplumsal, hukuksal, fiziksel ve ruhsal gelişim anlamında problemler doğuracak mesajları olarak karşımıza çıkmaktadır" ifadelerine yer verildi.

"DOĞRU KORUYUCU SEMBOL KULLANILMASI..."

Üst Kurul, uzmanların hazırladığı bu rapor doğrultusunda, filmin RTÜK mevzuatının, "yayınların, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar olamayacağı ve bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde yayınlanamayacağı" hükmü, ile yayınlarda, "doğru koruyucu sembol kullanılması" hükümlerine aykırı olduğuna karar verdi. Üst Kurul kararı doğrultusunda MGM adlı kanala bir önceki ay elde ettiği Reklam gelirinin yüzde 1'i oranında para cezası uygulanacak.