RED HACK-PARALEL YAPI VE EMNİYET YAPILANMASI DEŞİFRE OLDU-AYYILDIZ TİM ELE GEÇEN BELEGELERİ YAYINLAMAYA DEVAM EDİYOR



          RedHack Davasında ilginç gelişmeler
  Daha önce haberlerimize yansıyan detaylarda olduğu gibi kamu kurumlarının bilişim sistemlerine sızarak devlete ait gizli bilgileri yayınladığını iddia eden , televizyon programlarında yaptıkları konuşmalarla sempati toplayan redhack terör örgütünün gerçek yüzü her geçen gün ortaya çıkmaya devam ediyor.
             Örgütün Fransa ayağında görev yapan kendini MaNYak ve KızılCanYıldız kod adıyla tanıtan T. K genç dimağları zehirleyen ve görülen ilk Redhack davası iddianamesinde yer alan sohbet odası loglarında (kayıtlarında) Precibic , Redjunior gibi kod adlı gençlere kendini kaybedecek bir şeyi olmayan ve sistem karşıtı gibi gösteren T. K'nun aslında tüm gezi süreci boyunca Fransa'da olduğu , Ankara ve Istanbul'da ev ve işyerleri olduğu ortaya çıktı. Halihazırda Beyoğlu'nda bir Çin Restoranı sahibi olan K.'nun kredi kartı kopyaladığı ve Fransa'da aynı suçtan hapse düştüğü detayları dosyasında yer alan T.K'na bu operasyonda yardım eden T.Ş (LazepeM ve N.A (Redhack_EN) 'nın da kendisine kişisel menfaat elde ettiği Arjantin menşeili telefon hatları üzerinden haberleştikleri ortaya çıktı.
                 Savcılıktan sızan bilgilerde yapılan hack eylemlerinde ilgili IP numaralarının Ankara Emniyet İstihbarat şubesine ait çıkması ve paralel yapılanma ile ilişkileri tespit edilen Redhack'in T.K vasıtasıyla eylül ayında Dolmabahçe'de paralel yapılanmanın ileri gelen isimleriyle biraraya gelerek 14 Eylül için eylem talimatı aldığı, yapılan baskınlarda ele geçirilen cemaat yapılanmasına ait ses kayıtlarında T.K'nun yakın ilişkide olduğu oyuncu sendikası üyesi Şebnem S... için destek istediği, sanatçı Barış A..'ın eşinin S... TV'de yayınlanan bir dizide yönetmen yardımcısı konumu için teşekkür ettiği, muhtelif zamanlarda Barış A... ile telefon görüşmelerinde bu konuya üstü kapalı değindiği detayları da basına sızmış vaziyette.Edinilen bilgiye göre T.K, Mehmet B.... ile dirsek temasında olup yayınlanan belgeleri kendi hack eylemleri gibi göstereceklerini, örgüt içerisinde sadece kendisiyle muhatap olunması istediği gibi detaylar göze çarpıyor.

           Aynı operasyonda gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanan Duygu G......'in yaşanan kopuşların ardından örgüte yeniden dahil olduğu ve T.K ile  ilişkisi olduğu detaylarına da ulaşan polis çalışmalarına devam ediyor.
          Örgüt sözcüsünün KCK açıklamasının yayınlanmaması , barış sürecine destek verilmemesi, Rojava ve ana dilde eğitim gibi başlıklara yeterince önem verilmediği gibi siyasi nedenlerle örgütten ayrılmasının ardından kürt özgürlük hareketine alan açan diğer üyelerin de birer birer ayrılmasının ardından sessizliğe bürünen örgütün bir diğer ismi TunayŞ.... 'ün daha önce örgütün sözcülük görevini üstlendiği , siber şubede görev yapan paralel yapılanma ile teması olan komiser Ahmet U..... ile kişisel ilişkisi olduğu ve kişisel menfaat elde ettiği de öğrenilen detaylar arasında. Asker kaçağı olan ve Redhack platformu üyesi olduğunu emniyetteki ifadesinde itiraf eden Tunay Ş.......'ün salıverilmesinde ve Redhack sosyal medya hesabında bir komiserin odasında çekilen fotoğrafın da bu paralel yapılanma ve perde arkasındaki detaylar önümüzdeki günlerde görülecek davada ortaya çıkacak gibi görünüyor. Redhack'in paralel yapılanma , LDP Parti Başkanı C... T.....yardımıyla Egemen Bağış mail yazışmalarının yayınlanması da dava dosyasında kendine yer bulacak gibi görünüyor.