Recep Tayyip Erdoğan'dan Fatih Terim'e: Arda Turan'a İhtiyacımız Var
Recep Tayyip Erdoğan'dan Fatih Terim'e: Arda Turan'a İhtiyacımız Var
Ay Yıldızlılar, 2018 Dünya Kupası Eleme Grubu'na Hırvatistan ile pazartesi günü oynayacağı maçla başlayacak.

Bu kritik mücadele öncesi milli takım oyuncuları, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

Görüşme, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşti.

"OLUMSUZ GÜNDEM OLUŞTU"

Sıcak bir havada geçen toplantının ana gündem maddesi ise Arda Turan oldu!

Fanatik Gazetesi'nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, konuyla ilgili olarak Fatih Terim'e, "Milli takıma bazı oyuncuların seçilmemesi olumsuz bir spor gündemi oluşturdu. Bu tür bir polemik hem milli takımı hem de federasyonu yıpratır. Çok zorlu bir Dünya Kupası macerasına başlıyoruz. Arda Turan gibi bir isme milli takımın ihtiyacı var. Kendisiyle ilgili kararınızı gözden geçirmenizi rica ediyorum" diyerek endişelerini dile getirdiği iddia edildi. Erdoğan'ın, aday kadroya çağırılmayan diğer isimlere ise değinmediği öğrenildi.

ARDA'YA UYARI MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Arda Turan'a da yakınları aracılığıyla mesaj gönderdiği öne sürüldü. Buna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arda'nın sakin kalması, kendisine yakışır şekilde davranması ve mevcut durumu daha da kötüye çevirecek hareket ve eylemlerden kaçınmasını istedi.

Recep Tayyip Erdoğan ile Fatih Terim arasındaki bu görüşmeden sonra, Arda'nın, 6-9 Ekim tarihlerinde Ukrayna ve İzlanda ile oynanacak eleme maçları kadrosuna çağırılıp çağırılmayacağı merakla bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI'NA ANLAMLI HEDİYE

Milli takım kafilesi, Cumhurbaşkanı'na arkasında isminin yazdığı 15 numaralı bir forma hediye etti. Yıldırım Demirören, "15 Temmuz günü bütün dünyaya örnek olacak bir duruş sergilediniz. Bu nedenle formanızın arkasına '15' yazdık" diyerek formayı Erdoğan'a takdim etti. Cumhurbaşkanı da Hırvatistan maçı için millilere başarı dileklerinde bulundu.