Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Emin Bozoğlan, terör örgütü PYD'nin Suriye'de El-Bab ve civarında koridor açmak istediğini belirterek, "Hedefini gerçekleştirmek için gerekirse DEAŞ ile de anlaşma yapabilir." dedi.
Bozoğlan yaptığı açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) öncülüğündeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gruplarının El-Bab'ı almak için mücadele verdiğini hatırlattı.
El-Bab'ın DEAŞ ve PYD için çok önemli olduğunu belirten Bozoğlan, "El-Bab'a büyük bir ilerleme var. O bölgede oluşabilecek terör koridorunu da engellemek adına El-Bab kesinlikle alınacak. Daha sonra da hem Münbiç'ten bu tarafa gelmeleri engellenecek hem de doğuya doğru ilerlemelerine engel olunacak. Tabii burada PYD unsurlarının da tüm terör eylemleri ve faaliyetleri de yok edilecek." diye konuştu.
Çatışmalarda çok önemli bir komutanlarını kaybettiklerini ifade eden Bozoğlan, "Çok üzüldük ama DEAŞ da burada büyük bir kayıp verdi ve direnemeyeceğini anladıkları için de var güçleriyle mücadele ediyorlar. DEAŞ, El-Bab'ı bırakmak istemiyor çünkü orası onlar için Rakka gibi önemli bir kale. Bu, kesinlikle aşılacak. Zaten Türkiye de bu konuda çok kararlı." ifadelerini kullandı.
"El Bab ve Rakka, Suriyeli Araplarındır"
Suriye Türkmen ve Arap Aşiretleri Birliği Başkan Yardımcısı Ömer Dede de El-Bab'ın çok kritik bir noktada bulunduğunu, ÖSO'nun El-Bab'ı almasının yakın olduğunu söyledi.
'PYD koridor için DEAŞ ile anlaşacak'